Älskade, älskade Örebro

MMS

 

Det händer något i kroppen när jag anländer Örebro. Jag blir så otroligt varm i hjärtat, och nostalgin bara öser över mig i svallvågor. Jag bodde i Örebro hösten 1997 till januari 2002. Det var första gången jag flyttade hemifrån. Allt var nytt, roligt och som student var det fullt ös hela tiden. Studentåren kommer alltid att vara bland det bästa jag gjort, så det är inte konstigt att jag blir så överumplad av alla minnen som kommer när jag kommer till stan.

Häng på stan, en utflykt i min älskade Suzuki Swift. Fika på Melkers. Fredagslunch på Bredbar. En ny partytopp från HM. Köpa en flaska Californa White på Systemet. En svarttaxitur, kanske med favoriten D. Fest på Kåren, P2, Strömpis, senare Babar och Björnstugan. Pitstop på Shell halvvägs hem från stan. En pizzautkörning. Lite efterfest på Knut 16. Rödvin och djupa diskussioner. En kaffe för 7 kronor i biblioteket. Sena nätter framför datorn. Mer plugg. En fika till. 12ans buss. Massa vänner och så mycket upplevelser.

Ja, det är mycket som kommer över en. Så det var i helt rätt stämning jag anlände Clarion hotell, efter en promenad från tågstationen.

Och ännu varmare i hjärtat var jag när jag åkte hem. Jag och Anna fick ett riktigt kvalitetsdygn! Lite skumpa på hotellrummet inledde helgen. Sen blev det middag på Lilla Örebro. Det var superbra, hur billigt som helst men riktigt god, vällagad mat (och en trevlig ägare som undrade hur vi hittat dit och bjöd på efterrätter). Många timmars prat senare upptäckte vi att klockan redan var halv ett. Då fick det bli en sväng till Harrys. Säga vad man vill om det, även om det kändes som att vi hamnat mitt i Firmafesternas Firmafest så hade vi kul vi två. Försökte så gott vi kunde ducka för rödnästa julbordsbesökare och umgås bara vi. God natts sömn utan våra barn (Anna har tvillingpojkar på snart 2 år), och sen härlig frukostbuffé. Några timmars shopping i stan och sen var det dags att åka hem. Hur härligt som helst, en mysig Lucia och helt klart ett värdigt 15årsjubileum!