Att tänka tillbaka på året som gått, 2008, känns helt otroligt. Nästan absurt faktiskt. För upplevelserna har varit många och extrema, och borde egentligen räcka att fylla ett decennium. Jag vet redan nu att jag aldrig mer kommer att uppleva ett år som 2008. Men minnena kommer jag bära med mig hela livet, och även om det inte kommer gå att toppa året som gått så tror jag att även 2009 kommer att bli toppen och innehålla många minnesvärda händelser.

Bäst
Störst har såklart varit Stellas födelse. Förlossningen i sig var en upplevelse som var helt magisk. Ett tufft race helt klart, men framför allt en helt fantastisk upplevelse. Oförklarlig, oförglömlig. Att vi fått en så fin dotter känns inget annat än overkligt, och det har gjort mig lyckligare än jag någonsin kunna drömma om. Det är verkligen en gåva. Roligast var vår bröllopsdag. 103 gäster – vår familj, våra allra närmaste vänner och släkt – firade oss denna kalla februaridag, och hela dagen var helt oförglömlig och alldeles underbar. Bröllopet följdes av en underbar bröllopsresa i Costa Rica. Därefter landade vi i NY och fick chansen att uppleva världens häftigaste stad under 3 månader.
Sämst
Sämst var en nära sjukdom. Då detta dock gått bra så tänker jag nu på det mer som en påminnelse om att njuta av varje dag, och att det enda som egentligen betyder något är att ha människor i sin närhet, och att dessa får ha hälsan i behåll.

Januari
Bröllopsförberedelserna går på högvarv. I slutet av månaden packar vi ihop i lägenheten och lämnar över nycklarna till våra andrahandshyresgäster, och beger oss till vår tillfälliga boning i ett källarrum i ett stort Lidingöhus. Mina fina vänner dyker upp på jobbet en tidig fredagsmorgon, och drar med mig till Sälen för en fantastisk möhippa under en helg.

Februari
Känner sparkar och gör stora ultraljudet. Jobbar på med hög hastighet för att förbereda på bästa sätt inför vår offsite-placering under våren. Lämnar Kista för väldigt lång tid i mitten av februari, och åker upp till Dalarna. Torsdagen den 14e drar bröllopshelgen igång med urmysig middag med föräldrar + några vänner. Fredagen ägnas åt fix i lokal med mycket hjälp av vännerna. På kvällen kommer en stor del av bröllopsgästerna till mina föräldrar för lite mat, öl och umgänge. Lördag den 16e gifter jag mig med min stora kärlek. Bröllopet oförglömligt och vackert, häst & vagn för alla gäster till festlokalen charmig, fördrinken i kall men vacker omgivning, god middag med fantastiska tal och sedan en fest som inte gick av för hackor. Fantastiskt! På måndagen lyfte planet till Costa Rica. Fartfyllda aktiviteter som linbana mellan träden, trekking, hästridning mm blandas med sol och bad och god mat.
Mars
Anländer New York och vår lilla lägenhet på Upper West, en gata in från Central Park. Finner oss snabbt i vardagen, med jobb (för min del från lägenheten), lunchpromenader i Central Park, shopping, barhäng, god mat på oräkneliga restauranger, sightseeing och umgänge. Skriver in oss hos gulliga barnmorskan Maria Teaiwa på Roosevelt’s, som berättar för oss att vi ska få en dotter.
April-Maj
Livet i New York fortlöper, och vi har en helt underbar tid bland blommande magnolior. Magen växer och jag mår hur bra som helst. Går långa powerwalks och går på ruggigt bra
gravidyoga på Prenatal Yoga Center på Upper West. Jobbar med ett USA-projekt och åker till North Carolina för workshops. I mitten av maj går jag in i vecka 32, och täcks då inte längre av försäkring i USA, så då lämnar jag Henke och åker hem. Avslutar med en otroligt tråkig händelse i form av att mina föräldrar ej kan komma över som tänkt. Landar i sommarvarmt Stockholm, och tycker ändå att det är ganska skönt när jag väl kommit hem. Nära vännen Karins dotter Emma föds sista maj.
Juni
Lagom till nationaldagen kommer Henke hem, och möts av mig och mina brorsöner på Arlanda. Jag kör slutspurten på jobbet. Den tänkta nedvarvningen blir i princip den motsatta då det är oerhört mycket att göra, och jag jobbar mycket och kör fortfarande USA-projektet med statusmöten varje kväll kl 19. Ganska slitsamt. Firar lugn midsommar i Sätra Brunn. Går på
Peace and Love-festivalen sista helgen i juni, och går samtidigt hem från jobbet.
Juli
Går i väntans tider, och mår fortfarande strålande så tar en daglig promenad runt Årstaviken trots en väldigt varm månad. Klockan 04.30 den 15 juli, två dagar innan utsatt datum, börjar jag känna värkar, som direkt är regelbundna. Kommer in till förlossningen 9.30. Klockan 19.20 föds Stella på Karolinska i Solna. Vi kommer hem från sjukhuset den 17 juli. Det är varmt värre i Sverige, och vi tar oss knappt utanför lägenheten, så åker när Stella är dryg vecka upp till Dalarna och spenderar ett par veckor i stugan.
Augusti
Henke börjar jobba. Efter hans första dag säger jag "när jag börjar jobba igen kommer jag nog tycka att det är roligt". Jag tycker att tillvaron är magisk men ganska tuff, då vår dotter alltid vaknar med ett vrål och vill ha mat direkt, så när jag väl vågar mig ut blir det amningar på närmaste cykelställ osv. Ser inte röken av varken latte eller långpromenader. Går iväg på egen hand första gången den 29e för jobbets vinstdelningsfest, och får där utmärkelsen som "Årets
Stretchare". Springer tjejmilen sista augusti, betydligt långsammare än tidigare år men ändock joggandes hela vägen med en sluttid på 63 minuter.
September
Tillvaron börjar falla på plats och jag börjar ge mig ut och socialisera runt om i stan. Har första träffen med mammagruppen. Tar med en 2 månader gammal Stella på VM-kval på Råsunda. Årliga familjemästerskapen i golf går av stapeln på Isaberg, och jag har vilat mig i form verkar det som då jag slutar tvåa. Henke har semester och vi fortsätter ner mot västkusten för en veckas semester, då vi åker runt hos vänner och hälsar på. Har roligt på Lottas möhippa, men får ett bakslag i Stellas flaskätning.
Oktober
Börjar blogga, efter att under ganska lång tid ha fört noteringar om Stella i ett trist word-dokument. Har hur roligt som helst på
Lotta och Marcus bröllop, där vi även är toastmasters och har Stella med på festen med mina föräldrar då hon fortfarande totalvägrar flaska. Njuter föräldraledighet totalt, med nya inslag som SATS-träning, öppna förskolan och babysim, och hittar ät- och sovrutiner för Stella, som efter månader av sena kvällar börjar somna runt 7-8 på kvällarna, utan att ammas till sömns. Himmelrike!
November
Fortsätter på samma sätt som i oktober. Börjar spela innebandy igen, efter tidigare enbart lite sporadiskt tränande tidigare.
December
Festar för första gången på 14 månader, då vi har lite glöggpartaj hemma. Stella spenderar sin första natt utan sina föräldrar, och sover bra med sin farmor och farfar. Lämnar senare Stella ett helt dygn för att träffa en
kompis i Örebro, och Stella bekänner färg och blir bättre kompis med flaskan. Firar jul i Dalarna, och har mysigt värre med massa vinteraktiviteter i underbart väder.

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm vinter
Ju mindre jag skriver