Stella och maten

Stella fick börja med smakisar snabbt efter sin 4-månadersdag. Det gick toppenbra, hon lärde sig snabbt och åt bra, om än aningens kladdigt. Vid 5 månader började vi introducera mer riktig mat, och hon har gillat allt – grönskaker/potatis/pasta med lax, nötkött, kyckling mm. Vi började med 1/3 burk, och för några dagar sedan gick jag över till 1/2 burk. Jag har känt mig SÅ glad att hon gillar mat och inte vägrar.
Hon får den halva burken på tidig em, efter att hon sovit sitt andra pass för dagen. Dagens sista vakenpass får hon gröt. Vi försöker öka och har kommit upp i 1,5-2 smakisportioner, men där är det stopp. Man får blanda med ganska mycket fruktpuré (oerhört poppis!) för att få i det sista, men mer går absolut inte (tyvärr), så när hon kommer äta en hel portion vågar jag inte ens göra en gissning på.

Den senaste veckan har hon dock börjat strula rejält vid matstunderna, tappar intresset nästan på en gång. Jag tror – och hoppas framför allt – att det är hennes förkylning som spökar. Det kanske inte smakar något ändå, eller är jobbigt att äta när hon är snorig så att det är därför. Kvällens grötätning var bättre än senaste veckan, så det tyder ju lite på det också.

Stora stora tjej! Men amma är fortfarande det bästa tycker hon, och det är inte mig emot – jag ammar gärna ett bra tag till.