”Kissa” och ”Bajsa”

Alltså herregud vad många gånger på en dag man säger dessa ord nuförtiden. Ungefär fler gånger per dag än man tidigare använt orden under ett år.
Det är ett evigt tjat, och kan nog lätt låta lite väl mycket för omgivningen. Framför allt de som är här med oss dygnet runt och som själva inte har barn, eller har barn som är mindre. Vi blir lätt lite trötta, känner oss som att vi gör parodi på oss själva eller nåt. Men det behövs, för utan tjat blir det olyckor.

Det var dock flera dagar sedan Stella hade blöja på dagen, och det har inte varit så många olyckor ändå. Fast det är mycket tack vare vårt tjat, och rutinerna. Det ska bli intressant att se hur det går när dagis börjar igen – med tanke på att det ju varit lite sisådär med vissa blöjbyten där. Men å andra sidan så underlättar ju blöjfritt för dem också och de är rutinerade som attan, och där med de små toaletterna och de större barnen att ta efter så blir det kanske en normal rutin som Stella kommer sköta rätt bra själv. Och så har de ju garanterat rutiner att gå direkt efter maten och så, och det är då det är viktigast… Så egentligen tvivlar jag inte på det, det är mer en känsla av ”shit, är det verkligen klart med blöjor nu?, ska hon klara detta på ”riktigt” nu?” som gör mig tveksam.

  1. Vi har i sommar börjat så smått med avvänjningen, men efter att ha läst dina inlägg så har även vi satt igång på riktigt. Och tjatiga är minst sagt en underdrift! Om vi inte frågar minst en gång var 30 minut kan det lätt bli en olycka. Vi har bara hållt på i två dagar på allvar än, men det går riktigt bra. Fast hon vill inte gå på pottan, bara toaletten. Som Stella gör säger hon ibland, hon har fått tittat på bilden på Stella!

    Till dagis gäller väl att ta med många ombyten helt enkelt… till de satt sig ordentligt. Vi har två veckor kvar att hårdträna hemma först.

    Ha en fortsatt fin semester!

    Kram från oss (ps. väldigt fin gravismage!)

    1. Vad kul att vi inspirerar då 🙂
      Det är ju vissa grejer som känns grundläggande innan de börjar, som att kunna uttrycka sig t.ex – och det kan ju verkligen Irma! Jeez vad många underbara uttryck hon kommer med, ni har ju stoft till en hel bok. Skulle vara så himla kul att ses när vi kommer hem så vi får se hur stor hon blivit, och kolla in lilla M också!
      Ja, är nog många ombyten som gäller….
      Mina kompisar säger att ett par veckor ”ska” räcka, fast de flesta barnen har nog varit lite äldre. Vi har kört i två veckor nu och jag tror nog det skulle funka på dagis också, men är samtidigt jätteglad att vi har ett par veckor till att träna innan. Men då har vi ju inte kört helskarpt förrän för några dagar sen.
      Frågan är ju bara vad de gör när de är ute i flera timmar på dagis? Det msåte jag kolla!
      Förresten så vägrade Stella också pottan från början, det var bara toaletten som gällde. Så det blev först efter att hon gått med på att sitta i den en gång utomhus och det gick bra, efter det går hon med på den – men hon väljer alltid toaletten om det valet finns.

      Ha en finfin semester ni också!

      Massa kramar!

  2. Haha – ni får ge igen när A ska börja pottränas och J tjatar flera gånger i timmen 😉

    Stort tack för senast!

    kramar från hela familjen

    1. Haha, preciiis, det ska vi verkligen göra kan han räkna med 😉

      Tack själv! Hoppas ni tagit igen lite sömn.

      Kram!

  3. Jag (som inte har en aning om hur man pottränar) tycker Stella är superduktig! Tänk att hon bara ”sådär” kan gå utan blöja dagarna i ända – det är ju egentligen helt otroligt!

    1. Det har inte jag heller, fortfarande. Haha. 🙂
      Nädå, men vi går på känn. Tror nog att det är mkt beroende på barnet.. ålder, förståelse och vad de liksom visar intresse för.
      Men eller hur är det konstigt, jag blir fortfarande förvånad och tänker ”ÄR det såhär nu??” när jag verkligen tänker på att hon faktiskt inte har någon blöja. Innebär det att hon är blöjfri liksom? Jag ser verkligen henne som ett blöjbarn fortfarande, typ som att vi håller på med nåt experiment eller nåt. 🙂

      1. Jag förstår det!
        Vi kör ju på invänjning med pottan, det går över förväntan. Det är inte alltid det händer något, men om vi går på toa kommer hon ofta efter och pekar att hon vill sitta på pottan, så förhoppningsvis om ett år kan vi också ta bort en blöja! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *