Lillebror agerar storebror

Nils är urtypen för lillebror. Aningen busig, och vill ha allt som storebror har, och göra likadant. Som tvååring är det inte helt lätt att göra volter i vattnet från bassängkanten… Eller leka med mer avancerade leksaker. Men man ska inte underskatta vad en liten klarar av! När jag idag är hemma med Nils som inte får vara på dagis (eh… för han kräktes igår. Say no more.) så var det såklart läge tyckte han att leka på storebrors rum, och hans nya häftiga bilbana. Och tänka sig att lille Nils lätt kunde köra med bilarna, och till och med förstod att köra lite saktare i svängarna för att inte bilen skulle flyga av!

Nils kör. Jag tror inte han får det när storebror är hemma… Men vi passar på, bilbana är även en lek-aktivitet som passar mig, som vanligtvis inte är allt för förtjust i att leka på golvet.


Sen det där med att vara lillebror. Han knallar ju gärna in och sabbar brorsans grejer mitt i leken. Inte så populärt, men Nils han bara ler… och sabbar ännu lite mer. Nu får han smaka på egen medicin, då Stella gör just så. Dvs, tycker att allt Nils håller på med ser spännande ut och kryper dit för att ta över. Likaså ger jag Stella lite egna grejer, sånt som Nils sedan länge vuxit ifrån, men givetvis blir då Nils lite storebror och går och tar hennes grejer och lägger på en stol eller något som hon inte når. Haha.

Det är också häftigt att se hur Stella tar för sig och fascineras av Nils. De är så söta, kusinerna! Fast Nils gillar Stella får man säga. Han är hur snäll som helst mot henne, och gullar och hjälper henne och letar på leksaker hon kan få ha. En stund iallafall, tills han kommer på att leksaken kanske inte var helt fel…

Mellis-stund. Plain smörgåsrån för Stella och dito med smör på för Nils.

För övrigt så är det ju piece of cake att ha hand om två barn. Vem sa att det var jobbigt? Jag hinner ju både blogga, sminka mig och fila naglarna. Jag väljer att bortse ifrån att Nils energi är på typ 10% av sin normala, så han vill mest bara softa och kolla på barn-TV med nappen i. Och Stella är än inte så värst snabb och därtill ganska lättroad. Bortser också ifrån att den stora utmaningen återstår, dvs att få i mat i en vanligtvis inte så matglad liten herre, som efter gårdagens kräkningar förmodligen är än mindre matglad. Och sen få honom att sova på det. Oh well. 🙂