8-månaderskoll

I söndags blev Stella 8 månader – hipp hipp och hurra i efterskott! Då jag råkat missa att boka tid för 8-månaderskoll på BVC, så gick jag idag upp på drop-in för den obligatoriska mätningen och vägningen.

Stella är nu 72,5 cm lång och väger prick 9,00 kg.

Vi som varit bortskämda med en mer än hälsosam viktuppgång från start fick för första gången konstatera att viktuppgången varit lite i underkant, och att hon nästan väger aningens lite till sin längd. Jag har anat detta, då det finns flera goda orsaker. Ökad aktivitetsnivå med ålning och allmänt aktiva rörelser och matvägran efter sin sista kräksjuka är två väldigt tydliga sådana. Min BVC-sköterska var som alltid hur bra som helst, och vi satt länge och pratade strategier för maten framöver. Mer mat är konsensus, och jag ska verkligen jobba på med detta även om jag inte just nu vet hur det ska gå till… Hon äter glatt nu också som tidigare, men inte med fullt samma entusiasm och när hon väl har bestämt sig för att hon inte vill ha mer så är det stört omöjligt att få i mer. Det kan gälla redan efter en tugga eller två…

En bebis får gärna ha lite extra vikt, det är ju hur bra som helst om det finns lite att ta utav. Så jag ska jobba på mer med maten, för hellre en plus-size bebis än en minus-size bebis, alla dagar i veckan.