Tredagarsfeber

Glömt att skriva att helgens feber såklart var Tredagarsfeber. Förutom hög feber så får barnen också fläckiga utslag över kroppen. För Stellas del kom utslagen lite efter febern, vilket tydligen är vanligt, och jag fick veta det först igår (inte jättepopulärt…). Men iallafall så ser hon exakt ut på överkroppen som barnet på denna bild från Growingpeople, där det står lite mer om Tredagarsfeber.

Tredagarsfeber

  1. Smittar?!? Fast Ellis kanske inte var så nära er tös, eller? Synd att jag missade kalaset, var en trött pappa som tog emot mig på söndagkvällen…

    1. Ja tydligen (visste inte det… plus att jag från början ju trodde det var tänderna…). Hon somnade 7 på lördag kväll i T&B’s rum – innan Ella kom hem – och var frisk på söndagsmorgonen.
      Och framför allt – det drabbar bara barn under 3. Så ni kan vara lugna..!

      E var så duktig och gullig så, så snäll mot Stella med fina ryggan och filmen och allt (tack!). Hon verkade dock sakna sina föräldrar lite på morgonen, så jag misstänker att du fick ett kärleksfullt mottagande på söndagen när du kom hem. 🙂

  2. Det är lungt, jag är inte så hispig med sjukdomar… Kräksjuka klarar vi oss utan, allt annat är inte hela världen.

    Ja, Ella var visst en liten pain in the a** i lördags, ska ta och ringa T och be om ursäkt… Trodde ALDRIG att E skulle reagera så 🙁 Men nu är ordningen återställd och mamsen är hemma 🙂

    1. Äh, det är väl inget att be om ursäkt för…
      Ni får väl lämna henne där lite oftare så hon blir ännu mer bekant där (även om hon ju känner T&B nu också såklart). De tycker ju BARA att det är toppenroligt!!!

  3. Hej!
    Här är vi igen. Alfred har varit sjuk ett par dagar, eller rättare sagt 3 dagar med feber & har nu fått fullt av prickar på mage & rygg. Googlade tredagarsfeber & min 4e träff på bildsöken var er blogg! Kul va! Så fick jag se en bild som ser ut som Alfred.
    Ville bara säga det & kul att du var inne på vår sida härom veckan.
    Nu har ju tyvärr Mudas åkt tillbaks till Stockholm men vi hänger kvar på Koh Lanta ett tag till.
    Var är det ni ska åka & när?
    Hälsar,
    Din kusin Jennys kompisar Sofia & Alfred

    1. Hej där! Er Thailandsresa låter ljuuuuuvlig! Vilka underbara bilder!
      Vi åker 22a, hamnar först på Koh Lanta, Klong Dao. Är ni kanske tom kvar då?

      Fy vad jobbigt att A blev dålig när ni är där! De lider ju inte så mkt av just 3-dagars, men dagarna i början när man itne vet – och det i annat land och värme. Fy! Förstår att ni varit oroliga. Skönt att det itne var värre och att han nu mår bra.

      Haha, 4:e träff minsann, vilken rookie som seglat upp 😛

      Ha en fortsatt underbar resa!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *