Summerande biverkningar

Mer om vacciniationen. Igår var Stella helt som vanligt. Hon hade en aktiv dag, ännu aktivare än vanligt, där både Öppna Förskolan (fm) och badhus (em) hanns med. Däremot kräktes hon lite just efter lunchen. Det har inte hänt så förut, och kan ha varit för att hon åt mycket och drack massa massa vatten just innan. Eller så var det någon reaktion. Jag vet inte, men hon var pigg och glad så vi lade ingen vikt vid det. Shit happens. Kräk happens.

På kvällen var hon på bra humör. Hon kändes dock lite varm just före läggning, kanske lite lite feber. Hon somnade dock utan ett knyst kl 19.10. Slog upp de blå med ett glatt ”mamma” klockan 08 imorse. Men halleluja… Så var senaste dagarnas lilla sömn backlogg återhämtad – för alla familjemedlemmar. 

Summa summarum så påverkades hon inte nämnvärt av svininfluensavaccinationen, precis som med tidigare vaccinationer som heller inte påverkat henne.

Jag är glad att hon nu har vaccinet. Med min chefs son, jämnårig med Stella, som just nu behandlas för lunginflammation i åtanke, så känner jag att det känns rätt. Svininfluensan – även om den egentligen inte kanske är värre än ”vanlig” influensa – känns inte kul och den är just runt hörnet. På min arbetsplats, bland våra vänner. Konspirationsteorier och egna teorier till trots – jag lyssnar främst på smittskyddsinstitutet och Läkemedelsverket och är glad att Stella iallafall inte kommer att drabbas av denna influensa. Punkt.