Svininfluensavaccin – biverkningar

Man förstår ju verkligen allt snack kring vaccinets biverkningar. Ömhet, feber, kräkningar, svimningar… Hualigen.

Själv började jag fram emot kvällen i förrgår (tog den på lunchen) känna av armen något, lite öm sådär. Kunde inte lyfta den helt. När jag skulle somna ville jag helst inte ligga på den sidan. När jag vaknade mitt i natten så tänkte jag dock ”men… Jag kan ju visst ligga på den sidan”. SÅ ont gjorde det inte. Igår hade jag fortsatt lite ont, men inte värre än att jag utan problem kunde gå och köra ett Shape-pass på SATS (dvs med skivstång).
Idag känner jag av sprutan som ett lättare blåmärke, som gör lite lite ont om man känner på det.

Jag har inte känt mig trött, inte pigg, eller haft några andra värre biverkningar. Visserligen har jag inte känt efter extra heller (därmed inte sagt att folk som blir dåliga verkligen blivit det, det är ju såklart att de har).
Om nu inte jag projicerade min pigghet (som man tydligen kan uppleva?) på Stella, som ju faktiskt var vrålpigg och höll oss vakna i 1½ timme igår natt. Eller om inte nattens trötthet kom ifrån sprutan, och inte från de vakna timmarna igår natt. För ALLA sådana känslor som KAN vara symptom som jag upplevt sedan jag tog sprutan borde väl vara just pga vaccinet, eller? Hm. 😉

Summa summarum. Vaccinerad. Noll beverkningar. Tack för den! Om jag nu inte blir lam om 20 år… men tillåt mig tvivla på det.