Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Thailandsfunderingar #2

Här är funderingar #1.
Nu är det exakt 3 veckor (yyyyiiiiha!!!) till avfärd, och jag funderar åter igen.

Vaccin
Hela familen är nu vaccinerade mot svininfluensan, fast Stella ska få en påfyllningsdos om ett par veckor. Hon får inte sina 18-månaderssprutor innan dock, det blir för tajt inpå svininfluensan. Vaccinationsläkarna var dock ense om att svininfluensan var viktigare. Konstigt dock att våra vänner fått exakt motsatta rekommendationer, och tar MRP till deras ettåring och inte svininfluensa. Well well. Twinrix har hon också fått, dubbla doser.

Solskyddskläder
En ny dress (tvådelad, kort ärm) är inköpt, hittade på halva priset på Sunblock. Inte vacker, men förhoppningsvis funktionell… Så nu  har vi två, eftersom sommarens (tvådelad, lång ärm) fortfarande är bra i storlek. En ordentlig solhatt (med SPF alltså) behöver vi dock komplettera med.

Flygresa
Vi har bokat plats längst fram mot vägg. Det kostade 800 kr ToR för mig och H – inte så farligt om man tänker att det kostar 400 ToR om man vill välja plats överhuvudtaget. Får vara värt det – och enligt min kompis som varit flygvärdinna på TUI som vi flyger med så är det mycket värt att sitta där när man reser med barn.

Reseapotek
Dags att inhandla det tråkigt dyra, men ack så nödvändiga (även om det ej används) reseapotektet, inklusive solskydd. Fast alltså… till och med detta tycker jag att är roligt att handla – bara inte den delen som gäller att betala. 🙂

Klädinköp – Stella
Jag har köpt ett par linne-shorts-pyjamasar. Dock är det ju ibland kallt i AC-bungalows så några vanliga får nog också följa med. Behöver köpa leggings i kort variant – perfekt under befintliga t-shirtklänningar och tunikor. Där nere kommer hon mest ha tofflor och det får bli crocsvarianter då, men jag undrar om inte hon behöver ett par “springskor” också? Kanske finns det att köpa där nere, men hon behöver ju något på flyget och så också… Får kolla på billiga butiker här hemma, även om det kanske kan vara svårt att hitta tunna sommarvarianter nu. Använder barnen vanliga skor alls när de är i Thailand? Eller kommer de bo i sandaler?

Shopping – Myself
Jag har just köpt en tunn skjorta som är okej att använda något skrynklig, alltid användbart på kvällskvisten. Det blev som vanligt en variant (=blommig och beige) jag aldrig skulle använda hemma :-). Behöver köpa ett par byxor, typ cargo-chinos, men inte riktigt cargo och inte riktigt chinos. Hm… vet exakt vad jag vill ha. Kan bli lite jobbigt inser jag. Men just dessa klädesplagg är mina viktigaste när jag åker – i övrigt kommer man lååångt med en sarong. Och möjligen lite linnen, bikini och ett par shorts. 🙂

Övrigt
Får inte glömma hörselskydd åt Stella. Longtailbåtarna har inte ljuddämpare direkt. Sack’n’seaten får följa med (även om hon sitter bra själv på vanlig stol kan det kännas lite tryggt, tänker jag).
Och hur är det nu med bärstol? Vi har köpt en begagnad som Stella invigt och gillar. Men behövs den, eller är det bara att släpa i onödan..?

För övrigt så skriver folk som tipsar att man ska ta med barnets favoritleksak. Jag tror att det blir lite svårt i vårt fall. Stellas mesta och kanske enda absoluta favorit är hennes vagn. What to do? 🙂

 1. Jag skulle absolut ta med bärstolen, tänk när ni ska hoppa på/av färja till Koh Lanta, då är det guld! Eller om ni vill ta en hike eller nåt. Sen skulle jag tro att Stella bor i sandaler. På flygplanet är nog Bobux-tofflor perfekt, på flygplats kanske det funkar med några ärvda gympisar eller nåt? Några nya investeringar är ju nästan onödigt mitt i vintern 😉 .

  Jag är inte aaaalls avis hihi. Ni kommer få det så ljuvligt!

  1. Mmm, jag tänker sjäv att det kan bli en hel del situationer då vi skulle vilja ha den. Tänkte först på bärsjals-variant, men jag tror Stella skulle HATA att sitta så fastspänd. Får fundera ett varv till.

   Bobux får följa med, helt klart! Som du säger kanske räcker… Vi får se vad jag hittar. För jag tror också de har tofflor jämt. Och det är ju precis som du säger att eftersom det bara är nu hon kommer ha dem så vill man inte kosta på alls.

   Ja… jag längtar SÅ. Carro, Elea och J är redan där. De vekrar ha det grymt och allt de skriver får mig att längta än mer!

 2. Hej!

  Jag skulle skippa barstolen pga av att den tar san plats, men vi reser ju runt sa mycket nu. Dessutom kan jag tanka mig att det blir riktigt varmt att sitta i en san. Jag kan inte komma pa riktigt nar vi skulle anvanda den for Elea, men hon sover iofs fortfarande 2 ggr per dag och da ar det skont att ha vagnen med sig. Vagnen gar ocksa bra att dra pa stranden. Nagra vi traffade har hade en sele for aldre barn (market hette Manduca) som verkade grymt smidig. En san skulle jag hellre valja.

  Flytvast har ocksa varit bra att ha med sig sa glom inte det.

  Kop ocksa med er Mygga fran apoteket (garna en till oss ocksa). Har runt Koh Chang ar det lite mygg och det ar skont att inte behova kla sig i langarmat pa kvallen. Myggnat har ocksa varit anvandbart, men jag vet inte om det ar battre pa Koh Lanta och dar omkring?

  Vi har 4 solhattar med oss, 2 med spf, och man behover minst 2 iaf. De svettas en del, badar med dem osv, sa de blir ganska sunkiga efter ett par dar.

  Blojor finns i alla 7-11, maten funkar jattebra for Elea (frie rice, pad thai o dyl, annars sa finns spaghetti bolognese, pankaka, omelette och mer europeiska matratter.

  Nu kommer jag inte pa mer men hor av mig snart igen om ett bra tips dyker upp.

  Ska bli sa kul att ses. Kram

  1. Tack för alla tips söta du!
   Mygga, myggnät och flytväst står överst på packlistan, fundering #1 🙂
   Köper med mygga åt er också, säg till om det är något mer ni behöver!

   Det borde ju finnas bärsjalar där nere också, tygvarianter… Men jag tror Stella skulle hata att sitta så “fast”. Jag ska fundera ett varv till på bärstolen… Tror ändå det kanske kan vara bra.

   Måste köpa solhattar! Bra tips att det går åt många… Hon var ju inte fullt lika rörlig och intensiv när vi var i Turkiet så då klarade vi oss bra med bara någon. Köper SPF-varianter hemma och vanliga där nere kanske…

   Låter som att ni har det fantastiskt. NJUUuuuuuut! Vi kommer snart, tror inte ni längtar lika mkt som vi efter det dock 😉
   KRAM

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Testa om du är en resenörd!