Sa langt over forvantan

Igar vid lunch tog vi en speed boat fran Lanta till Phuket. Stella sov hela vagen, de 2 timmarna, i sin stora flytvast i min famn. Sen hoppade vi in i en taxi for att med Stella i knat aka ytterligare tva timmar till destination farjelaget till Koh Kho Khao. Resan gick bra, Stella holl sig lugn och AC’n fungerade. Och vi kom fram helskinnade.

Efter att blivit ombordsjasade pa en liten longtail-liknande transportbat – smidigt – landade vi pa Koh Kho Khao. En kort flakbilstur senare anlande vi vart stalle C&N Kho Khao Resort. Det sista vi sag pa natet nar vi akte fran Sverige var att stallet sag allt annat an bra ut, varken geografiskt eller nagot annat. Vi var nastan pa vag att avboka…
Och da bilen korde in pa en liten grusvag med en diskret skylt som avsevart skiljde sig fran ovriga resorts entreer sa verkade det som att vi hade ratt nar vi hade onda aningar.

Sa dom av var forvaning nar vi klev in pa stallet och sag det. Det var sa sjukt fint! Jag saknar nastan ord att beskriva det, men det bar kanslan av ett stort lyxigt spa-stalle. En liten restaurang halvt uppe och halvt pa stranden, med utsikt mot svajande palmer och en ode strand i solnedgang. En fantastisk pool med direkt havslage, hur frasch och fn som helst och med solstolar snyggt utplacerade i vattnet. En annan del av poolen ar bubbelbad.

Var bungalow ligger med utsikt mot gras foljt av strand och hav. Allt ar tipptopp frascht och SA snyggt inrett! Ett stort fonster mot vattnet till och med inne pa badrummet, och hela langsidan i bungalowen bestar av fonster mot vattnet.

Den billigaste bungalowen (superior) har kostar 2200 baht, ca 450 kr, och den dyraste (deluxe) kostar 6100. Vi fick lov att fraga vad vi bodde i, vi trodde att de av misstag satt oss i en deluxe. Men nej, superior var det. Helt galet. Det overlagset finaste boendet jag stott pa i Thailand. Och samtidigt charmigt, lite folk osv. Fantastiskt.

Koh Kho Khao -stranden ar jattefin, med valdigt langt mellan stallena. Dock sa ar stallena fina och de flesta andra resorts huserar enbart charterresenarer. Ingen backpackerkansla har direkt, men SA harligt med ett par ‘vanliga’ mat-hak pa stranden och i ovrigt inget. M&L har anlant idag och de bor faktiskt pa stallet bredvid. Dit tog vi oss pa en promenad langs stranden pa drygt 10 minuter… Sager en del om stranden!

Den ar inte lika hard som Klong Dao, sa vi ar otroligt nojda att vi tagit med en barstol (alltsa ryggsack att bara barn i) at Stella, annars hade vi typ varit fast pa vart stalle. Idag tog vi en urmysig promenad pa stranden i 50 minuter, och Stella trivdes toppen pa min rygg. Bra grej!

Koh Kho Khao – och C&N resort – kanns helratt. Det ar dock otroligt lugnt, sa knappa veckan kanns nog lagom…

For ovrigt sa gick vi idag till M&L’s stalle och nar vi kom dit ropade Stella “EA, EA”. Hon ar val sa van att Elea ar pa stallet dit vi gar. 🙂 Gulligt, tror hon saknar sin kompis och kombatant (fast Elea ar kanske glad att slippa de dagliga knuffarna…)! Dock ar hon glad att traffa Mackan och Lotta, och det ar vi ocksa! Kajenfamiljen forenade, just som det ska vara.

Gallande Stellas mage sa ar det sadar. Imorse at hon mer an hon gjort pa 4 dar sammanlagt, fick behalla till strax efter lunch, men i skrivande stund – kl 4 pa em, sa har hon inte atit en enda grej till och magen strular. Valling vagrar hon ocksa, till vart stora fortret, forut har hon iallafall dragit en dos till lunch-sovningen. Vi maste nog kontakta lakare imorgon om hon inte blir battre. Hall tummarna!

Nu – dags for pool och kanske en massage. Jag ar lite sliten i kroppen efter alla timmar med Stella i knat i obekvama poser igar. Lyxproblem. 🙂

Följ mig!

Mer läsning...
Att göra i Uppsala – aktiva dagar i vackra, historiska Uppsala