En tillbakablick

ÅRETS HAPPENING: Bröllop i massor och flera nya bebisar sammanfattar året bra. Kärlek! Och så fyllde ju H 30 också, vilket vi firade ordentligt både i Stockholm och i Småland.

ÅRETS PROJEKT: Fotofix! Kom äntligen igång och sorterade och gjorde fotoböcker från hela 2008, samt ett album med alla bröllopsbilder.

ÅRETS LÅT: “Tonight is a good night” med Black Eye Peas har jag inte tröttnat på, utan har hela året gjort mig på SÅ bra humör så fort jag hört den.

ÅRETS KONSERT: Peace and Love. Det finns bara ett svar på den här frågan.  

ÅRETS FEST: Det går ju inte att välja mellan alla dessa ljuvliga bröllop, som alltid slår högst. Men J&M’s var ändå lite extra eftersom vi hade ett så kul hedersuppdrag i form av toastmasters.

ÅRETS RESA: Även i år har vi hunnit med flera utlandsresor – för min del har det blivit London-weekend med Stella, Italien med jobbet, Turkiet med hela familjen och Barcelona med tjejerna. London hos Jenni har en speciell plats i mitt hjärta tack vare att jag flög själv med Stella som då var 7 månader – vilken upplevelse själva grejen var, och vad stark jag kände mig!
Resan just nu smaller hogst dock. Vi har det sa underbart!

ÅRETS IDROTTSHÄNDELSE: Brage upp i Superettan, såklart! Även om man just nu kanske har Tiger Woods pinsamma eskapader och det förmodade slutet på sin karriär mest färskt i minnet.

ÅRETS HURRA: För H som fyllde jämnt! Han är ju inte ens färdigfirad än, utan hans present är en resa till Alperna som går av stapeln i mars. Och for mamma som blev 60, liksom svarfar.

ÅRETS SLIT: Det har inte varit så mycket slit i år faktiskt, förutom själsligt slitsamma resor till Uppsala i vintras. Istället för sedvanliga super-upp och super-ner har vi bortsett från detta haft en väldigt lugn och harmonisk tillvaro i år. Kanske för jämna lyckor (jämnt slit finns inte i min värld!), till och med?

ÅRETS PLAGG: Klänning. Och det främst för att 2009 har varit sämsta jeansåret ever. Suck…

ÅRETS BOK: Lyckan, Kärleken och Meningen med livet av Elisabeth Hurley. 

ÅRETS SKIVA: Svårt i år! Gamla godingar har fått en revival hos mig – tack vare Spotify. Massive Attack, Morcheeba och såna har jag återupptäckt.

ÅRETS KÖP: Oj. Vi har varit ganska (ovanligt) restriktiva på stor-inköps-fronten i år. Visserligen så känns ju föräldrapenning i kassan… Och resor kostar och prioriteras högst av oss. Årets uteblivna köp är iallafall helt klart nytt boende. 🙁

ÅRETS LYCKA: När världens bästa friskförklarades. Att allt kunde gå så bra! Så oerhört tacksam jag är för det. Ödmjuk inför vad som verkligen är verkliga motgångar i livet och vad som inte är det.

ÅRETS SORG: Farmor tackade för sig. Men nu har vi ju kommit överrens om att det inte är sorg utan saknad.

ÅRETS INSIKT: Nej, livet behöver inte ALLS ändras helt och fullt när man får barn. Man skapar sin egen tillvaro, och saker blir vad man gör dem till, barnet formas efter de medvetna val man gör.

ÅRETS FÖRÄNDRING: Mamman börjar arbeta, pappan blir föräldraledig. Men… samesame but different, och båda uppskattar sitt nya. Likväl som sitt gamla. 🙂 

ÅRETS TV-SERIE: Desperate Housewives är verkligen det enda jag följer. TV är överskattat! Fast stora snackisen var såklart Svenska Hollywoodfruar med Anna Anka i spetsen. Haha, humor!

ÅRETS FILM: Millenium-trilogin.  

KOMMANDE ÅRS FÖRHOPPNING: Även om det låter något ytligt så måste jag inför nästa år önska mig lite stabilare finansläge. Kriserna runt om är så tuffa, och jag är så trött på att uppleva oron som finns i min omgivning, och uppgivenheten när någon förlorar jobbet. Positiva siffor och positiv känsla i världen vore så skönt. Nytänt hopp.

Jag hoppas att jag och min lilla familj fortsätter att utvecklas harmoniskt och tryggt, som vi gjort under 2009. Att vi kan undvika destruktivitet och uppskatta det vi har. Fortsätta att leta guldkorn i tillvaron – skapa oss vår egen lycka och ha hög livskvalitet.

Jag önskar alla friska, kärlek och sällskap åt alla och fred på jorden. 🙂

  1. Eftertänksam läsning och en fin sammanfattning! Du är så klok vännen! Håller med om att 2009 var ett minst sagt fantastiskt år, och hoppas och tror att 2010 blir minst lika bra! Många roliga saker (resor etc) att se fram emot, och inte att förglömma, så mycket i vardagen att glädjas och vara tacksam över!
    Ha det fortsatt gott, mys med familjen och hälsa H, M&L och hoppas nu att lilla S kryar på sig!
    God fortsättning på det nya året!
    Kramar!

  2. Pingback: Årskrönika 2010 «
  3. Pingback: Årskrönika 2012 – del 1 « Life of Lisa – feat. Stella By Stardust & Miracle Max

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Lassemaja-park; en ny lekpark i Skogås
Lassemaja-park; en ny lekpark i Skogås / Huddinge