Ormjägaren

Det ar vad H vill titulera sig efter dagens utflykt.

Idag konstaterade vi att mopedhyrandets dagar kan vara over for ett tag, sa ackompanjerade M&L pa moppe gjorde familjen F – i hyrd tuktuk. 🙂 En hysteriskt rolig syn, familjen taikon, tyckte vi sjalva men mojligen framst Lotta som inte kunde sluta skratta pa en kvart efter att vi coolt (naval) svangt upp pa uppfarten till deras resort for att hamta upp dem. 🙂 

Vi korde de ca 8 kilometrarna upp till norra udden, och kakade dar en skon lunch pa Sunset Restaurant med utsikt over havet. Stella blev som vanligt omhandertagen av de underbara thailandarna i restaurangen och lekte som aldrig forr. Kanske just for att hon fatt i sig sa mycket (relativt de senaste dagarna vill saga…) frukost och faktiskt fatt behalla den! Yippieyayy!

Sen akte vi runt lite och blandade asfaltsvag med grusvagar. Det var val inte sa sarskilt mycket spannande att se pa on direkt, aven om jag alltid fascineras av saval hus som vegetation och vardagslunken som rader sa fort man lamnar hotellomradenas trygga – och lite trakiga – omgivningar.

Mest dramatik blev det nar var tuktuk fastnade i sand och glirade av vagen ner i diket… Om inte spannande sa iallafall en rolig syn for coola makarna S pa sin tuffa moppe. Namnde jag taikon?

Sen blev det kul pa riktigt, for helt plotsligt lag en slingrande orm pa vagbanan framfor oss, och tuktuken som inte ar sa latt att vaja med brummade over den utan pardon. H – som ar nagot av jordens mest ormradda – blev makta stolt och mohahahahaha-skrattade sig resterande vagen. Innan vi kommit fram till piren en kvart senare hade ormen vaxt fran stor snok-storlek till en kobra och H siktat laaange for att forgora ormen. 🙂 Sa nu ar H en ormjagare, glom aldrig det! 🙂

En harlig dag med lite utflykt, och att Stella fick behalla frukosten anda till klockan 16 (och dessutom petade i sig tva appelklyftor till lunch) gor ju inte det hela samre. Sen fastnade vi dock i en skonhetssalong i trekvart, da det drog in ett monsunregn. Jag och Stella bara alltsa (H hade gatt for att hitta en taxi), sa det blev inte ens lage for en behandling, attans. For ovrigt var det tredje dagen i rad det kom en skur. Trodde monsuntid var over? Hur som sa spelar det ingen roll, nar val eftermiddagen kommer ar det ratt skont anda med en stund av slappande, och sol far vi nog av anda. I sallskap med barn jublar man ju nastan over lite moln sa det blir fritt fram att leka i sanden…

Följ mig!

Mer läsning...
The Winery Hotel – ett snyggt hotell i Stockholm med vinproduktion och industriell edge