Tips vid magsjuka barn

Tack for vardefull input angaende Stellas elaka magbacill. Pa kvallen i forrgar (dagen da inlagget skrevs) blev det dock tom lite varre, da hon kraktes flera ganger. Ett samtal till sjukvardsupplysningen lugnade dock nagot. Enligt dem finns det inget man kan gora direkt, utan det ar bara att vanta ut bacillen. Jobbigt. Jag trodde att man fick antibiotika om det var nagon elakare art, men det verkar inte sa. Konstigt. Det ar forst om barnet blir uttorkat, vilket visar sig om de ar typ helt apatiska och orkeslosa pa alla satt och vis, som man gor nagot. Da far de dropp.
Stella far i sig en del vatska, vi kampar pa jarnet, och en vallingdos om dagen ungefar (tyvarr ar hon oftast verkligen inte sugen). Hon leker omkring, jagar katter, vill ibland bada och ar allmant aktiv. Orkar bade skratta hogt och protestera. 😉 Dock gnallig och med extra kort stubin. Sa an kanns dropp och sjukhus ganska langt borta.

Enligt sjukvardsupplysningens tips sa har vi nu tva natter i rad haft klockan pa ringning en gang i timmen for att tvinga i Stella vatska. Det har gatt bra, ar jobbigt saklart, men hon dricker okej da faktiskt i sitt halvsovande tillstand.

Sjukvardsupplysningens tips – och vara insatser:
Ge EJ vatten. Det ar som bransle for magsjuka. – lite svart nar hon vagrar resorben och sockervatten mm (hon gillar bara inte sota drycker), och kollar pa vatten och ropar NAMNAMNAM. Men nu ar vi hardare, och hon har borjat acceptera Resorb-smaken. I ett valdigt sinande forrad… (men vi far gora egen sen om det krisar)
Ge resorb, eller mojligen vatten med socker i. Aven cola och sant kan vara okej. – Vi forsoker, provar med allt.
Vack barnet pa natten en gang i timmen for att fa i vatska – Check.

Har de feber (vilket Stella ej har) kan det tyda pa annan infektion, och doktor galler.

For ovrigt erbjuder vi det mesta hela tiden. Kokt ris, chips, salta kex, vitt brod funkar ibland och kanns bra att ge. Vi har ocksa kopt hem lite olika yoghurt mm och trugar. Ibland lyckas vi fa i henne en tugga eller tva.
Hon har velat ha lite omelett och vattenmelon, men det kanns val inte som klockrena grejer vid magsjuka, eller? Fast vattenmelon ar ju iaf bade vattnigt och sockrigt…

Det ar synd att inte kunna njuta av fantastiska Koh Kho Khao fullt ut. Jag skulle latt ge ett lillfinger for att fa ta Stellas sjukdom istallet for henne. Stackars, stackars liten. Det ar inte utan att jag ger mig sjalv bannor varje gang jag suckar for att det ar jobbigt med ett gnalligt barn, for det ar ju faktiskt inte jag eller H detta ar jobbigt for. Forsta vad hon ska ha ont i magen, ma illa, kanna sig orkeslos. Stackars, som sagt. Vi hoppas att vi varit pa botten och vant nu, inatt (med lackande bloja och kvaljningar fran liten som inte kunde krakas endast pga tomt maginnehall). Hon har faktiskt petat i sig bade yoghurt, massa resorb, vitt brod och vattenmelon nu till frukost. Hall tummarna!

Följ mig!

Mer läsning...
rosa blommor uppsala
Doft av vår och känsla av sommar