På plats på Bangtao

Imorse studsade vi (nåväl) upp och började den inte alls så långa eller jobbiga resan från Koh Kho Khao till stranden Bangtao på Phukethalvön. Tuktuk, longtailbåt och en stor fräsch jeep var transportmedlen och tre timmar efter avfärd fick vi syn på en buss där vi kunde sikta (mor-)mors ansikte genom fönstret. Tur det, för vi visste inte hur vi skulle hitta resorten, men det var ju enkelt att använda actionsfilmernas standardreplik “follow that bus”, så kom vi fram.

För Stellas del blev det ett enormt kärt återseende av kusinerna, och hon skrattade högre än vi hört på hela resan och jagade runt med Arvid. Nils sov. Vi gillar också att mina föräldrar och storebror med familj kommit och att vi ska hänga i två veckor. Ska bli så kul!

Bangtao och Fritidsresors resort – Dalar resort – ger väl ett lovande första intryck, om än långt ifrån det sätt vi vanligen bor på på resor. Det är verkligen svensk charterresort, med Markoolio i högtalarna typ… Men fint, och med en fantastisk pool som barnen älskar. Vi har balkong ut mot poolen, med en egen liten pool direkt från balkongen att doppa oss i lusten faller på. Härligt!
Med manana-känsla i ryggen och omgivna av de vi gillar allra mest, och ett ställe som verkligen andas semester så kan vi köpa att det är lite annorlunda än det Thailand vi vanligtvis känner och älskar. Det här blir bra, på sitt sätt.

Stranden är kanonfin, vi är glatt överraskade. Det är såklart ganska mycket folk och således solstolar (dock långt ifrån medelhavs-“favoriterna” där det kan vara packat – här pratar vi 2 rader typ) just utanför både Fritidsresors och Vings resorter, men går man en bit därifrån så är det lugnare igen och bara beachhak som på stränderna i resten av landet. Mer busy, ja, men absolut en riktigt fin strand med hak som ser bra ut.

Lovande var ordet, och nu njuter vi varandras sällskap och har det gott. Ikväll får vi väl mest assistera i att hålla vårt nya resesällskap vakna dock. 🙂

Följ mig!

Mer läsning...
fryksås hotell restaurang countryside hotels orsa
Fryksås Hotell & Gestgifveri – klassiskt Dalarna med Countryside Hotels-känsla