Coola pappor

Jag har flera gånger tidigare berättat om hur mycket jag gillar Camilla Läckberg, och länkat till hennes blogg – både generellt och tänkvärda inlägg kring sömn och jämställdhet mm.

Hennes sambo – och pappa till hennes minsta barn – är (som väl ingen missat?) gamle Robinson-vinnaren Martin Melin. För en tid sedan startade han siten Coola Pappor, ett ställe på nätet där pappor kan mötas (och mammor är väl också välkomna). Bloggar, utbyter funderingar genom forum, testar och tipsar osv.
Jag kikade in en sväng, och jag tyckte det fanns potential. Helt klart att landets coola pappor borde hänga med lite där.

Hur kan det vara så egentligen, att generellt så läser blivande mammor spaltmeter av information kring barn, och om andras liv med barn genom mammabloggar osv – medans papporna inte alls läser lika mycket. Visst kommer man långt på känsla, hur långt som helst. Men har man en nyfödd som skriker och kanske behöver ersättning så är det väl inte så konstigt att läsa om andras erfarenhet, för att hitta lösningen som funkar, och flaskan som inte ger ännu mer magont? Det borde vara väldigt naturligt för varje föräldrer, mamma som pappa. Alltså, jag generaliserar nu, men är det inte lite så? Och behovet av en pappasajt kan man – om man nu ska vara helt korrekt – diskutera. Men jag ser verkligen poängen. Vi funderar på olika saker (i stor utsträckning), så är det bara. Med det sagt så rekommenderar jag coolapappor.se, och tycker som sagt att papporna ska spana in där – Stellas och alla andra jämställda, härliga, coola och moderna pappor (och de andra också för den delen).

Det finns fler bra pappabloggar. Alex Schulman, Henrik Johnsson och En pappas dagbok för att närma några riktigt läsvärda.