Eftersom roliga och ”viktiga” aktiviteter krockade för mig och H igår och våra långtbort-boende föräldrar har fullt upp med barnvakteri när väl bröllopen vankas i maj så fick Stella göra premiärövernattning hos våra kompisar Mackan och Lotta som bor två hus bort. Så otroligt gulligt av dem! Stella brukar ju dels vara en stabil sovare, och så känner hon dem bra och brukar dessutom skärpa sig lite extra när hon är borta, så vi var inte alls oroliga på förhand. Mackan och Lotta skulle nog få sin sömn.

Men njae…. det blev väl lite sådär. Nöjd och glad var hon, lekte glatt under kvällen och somnade utan problem, men lite nattstök passade hon på att överraska med. Hm.

Hon vaknade vid 4 och grät till men somnade snabbt om när Mackan gick in och satt en stund. Det kan man ju ta. Men sen hade hon vaknat igen vid 5-snåret, och då hade hon kissat igenom lite så blöj- och byxbyte krävdes och helt plötsligt var hon rätt vaken och allmänt uppe i varv eller nåt. Hon flyttades över till deras säng men låg där och tittade på dem och deras tavlor mm, var väl lite nyfiken på hur det såg ut i närbild nattetid. 🙂 Inte förrän runt 7 somnade hon med Mackan ute i soffan… och sov en timme eller nåt. Ooopsie. Detta efter att ha nysit honom rakt i ansiktet från ungefär en centimeters avstånd. Ooopsie igen.

Vi är väldigt tacksamma dock för barnvaktshjälpen, och hoppas att en natt med lite mindre sömn inte känns allt för jobbig för våra duktiga kompisar. Och även om sovningen var lite småstökig så var Stella iallafall nöjd och glad och så, och det är ju viktigast så egentligen kan vi väl summera en hyfsat lyckad övernattning..? Jag tycker det. Tack för hjälpen, M & L!