Vilken helfel och fantastisk dag!

Den här dagen blev verkligen hur konstig som helst.

Jag gick upp och åkte till jobbet riktigt tidigt som vanligt. Vid 8 – dvs vid dagislämningstid – ringde en uppgiven H och meddelade att han kommit till dagis bara för att upptäcka att det var stängt! Tydligen hade de någon form av planeringsdag – något vi helt missat. Att dagis stängde tidigt igår hade vi koll på, och vi har varit inne och skrivit upp oss för kvartsamtal osv – men denna info hade vi helt missat. Förklaringen kom senare i form av att lapparna suttit uppe under förra veckan, och då var som bekant inte Stella på dagis eftersom hon var lungsjuk hela veckan. Jahaja! Lite irriterande kan tyckas att de inte kunde nämna det igår när de påminde om tidig stängning typ 3 gånger.. men men. När det väl var som det var, så hade vi inget val. Stella hade ingenstans att vara.

Jag jobbade ett par timmar och åkte sen hem för H hade viktiga möten och jag hade dagens dito avklarade och ett helt ok schema för resten av dagen. En spontant föräldraledig dag för mig med andra ord. Tack och lov att min chef har barn i samma ålder och iallafall vad det verkar riktigt bra förståelse…
Det tog några timmar innan jag landat i hur det skulle vara idag, men sen var det ju bara att gilla läget.

Så det gjorde vi. Jag stekte pannkakor, och sen drog vi på utflykt till Trekanten med Milly & J. Lekte, hade pannkakspicknick, njöt 25 grader och klarblå himmel. När tjejerna somnat tog vi en sushilunch. Underbart.

På eftermiddagen kom sedan kusinerna (som var besvikna över att inte få hämta Stella på dagis som planerat men som ändå såklart var glada över att ha kommit) och Stellas mormor och morfar. Vi fortsatte i samma stil med ytterligare en picknick, mer lek, bad i Trekanten för de två badtokiga och temperaturokänsliga pojkarna, mer lek, utefika i Blomsterdalen mm mm. Helt underbar dag!

Så med facit i hand går det ju inte att vara ledsen över den spontana dagen vi idag fick. Ljuvlig.

Stella var SÅ glad över att träffa kussarna, och de har lekt så otroligt bra. Världens underbaraste ungar! Häftigt också att de nu kan PRATA med varandra. På riktigt! Stella, sa Arvid när han satt på hennes bil, Ska vi byta nu, du får bilen och jag cykeln? Nej, sa Stella. Nej byta. Stella sytla (=cykla). Haha. 🙂

Sen har vi givetvis haft en mysig kväll också, och imorgon blir det mer kvalitetshäng för mormor och morfar och de tre livliga kusinerna medans vi beger oss till Östermalm på bröllop.