Ovälkommet gravidsymptom

Häromdagen väckte H mig på natten och sa att jag snarkade så hemskt så han skulle byta sovrum till Stellas. Jag fattade ingenting. Snarka, jag? Inte för att jag aldrig gjort det – jag har bara inte gjort det helt nykter, eller utan att vara riktigt förkyld. Och inte i närheten av det sätt som jag snarkade nu. Mycket konstigt.
Inatt är tredje natten i rad han tyckt att jag snarkat för högt.

Så idag googlade jag. Och det där med snarkning verkar vara vanligt bland gravida kvinnor. Jaha ja.
Här står det om det, och här.

Jag hann också tänka att jag kan förstå det om man är i sluttampen och vikten gör det, men tydligen är det inte det som är anledningen (tack och lov). Detta är anledningarna:

  • Den hormonella förändringen som graviditeten medför
  • Svullnader i både ansiktet och i de övre luftvägarna, detta gör att det blir trängare och du får mindre luft. Du som är gravid behöver mer syre – du bär ju även på ett barn som behöver syresättas
  • Gravida kvinnor drabbas ofta av nästäppa
  • Hoppas det snart går över… Inte för att det direkt stör mig – jag har sovit bättre än på hela semestern de senaste tre nätterna och känner mig hur pigg som helst – men det är ju inte så roligt för H direkt.