Om workshop på Lofsangruppen studio (träning efter graviditet)

I söndags var jag åter på Lofsangruppens studio på Södermalm i Stockholm. Den här gången var jag där för att gå på en workshop i ”träning efter graviditet, avancerad”. Workshops är något som Lovisa jobbat med ett tag, men som hon nu tagit ett steg längre i samband med att hon öppnat ett eget gym – studion där Lofsangruppen håller till. Tjejerna i Lofsangruppen erbjuder ett gäng olika workshops med olika inriktning (se här), och för 600:- får man två timmar med full fokus på det ämne man valt, med teori och praktik varvat. Det kan med andra ord ge mer än bara en PT-timme, både i form av träning och teknikförbättring och även djupgående information kring det specifika ämnet.

För mig gav workshopen om träning efter graviditet supermycket!

Jag var påläst redan innan, men det innebär inte att jag kan ämnet. Min förståelse för kroppen under och efter graviditeten är stor, men det är inte samma sak som att kunna kan ämnet helt och framför allt så innebär att läsa mig till information och att gå på mammapass på gymmet inte att jag vet att jag de facto gör rätt när jag gör de övningar jag ”bör”. Och vilken nivå är egentligen rätt för mig? Var befinner jag mig och vad bör jag fokusera extra på – och hur?

Lena och Sophia från Lofsangruppen gick ingående in på vad kroppen går igenom under en graviditet från ett träningsperspektiv, och berättade om vad som är allra viktigast och varför. Sedan gick de igenom övningar där detta tränas, och kontrollerade noga alla deltagares teknik individuellt för att hitta brister som behöver fokuseras på ytterligare. Att komma tillbaka efter en graviditet innebär inte bara att kunna aktivera sin ”korsett” (inre magmuskler + bäckenbottenmuskulaturen) utan att hålla aktiveringen i alla positioner; liggande, sittande, stående och under olika rörelser. Det är superviktigt, egentligen för alla men mest för de som gått igenom en graviditet och haft den ofrånkomliga magmuskeldelningen.

Jag förstod verkligen på ett helt annat sätt än tidigare vad aktiveringen verkligen innebär, och fick kvitto på att jag hittade den i olika situaioner och hur. Min aktivering är bra, men jag har inte gjort rätt rakt igenom insåg jag och jag tar verkligen med mig mycket kring det. Inte minst förstår jag att aktiveringen är superviktig inte bara under träning utan alltid, men jag märkte också när jag var åter på SATS för mammapass igår att jag agerade helt annorlunda under övningarna än jag gjort tidigare. Så bra!

Vi var 12 personer som var med på workshopen, och förutom Lena och Sophia så kom också Lovisa och assisterade och jobbade med oss. Med andra ord är priset riktigt bra utifrån vad man får och jag kommer gå fler workshops framöver – men då hoppas jag att ”efter graviditets”-läget är passerat. Det är en riktig boost för motivationen i kombination med att få nya insikter och kunskaper – grym kombination och klart värt att kosta på sig när man vill ha en träningsboost!

 lofsangruppen workshop Note to self: Har man varit så stressad på morgonen så man inte hunnit borsta håret och än mindre sminka sig (och inte heller fått på barnet två likadana strumpor) så ställer man sig inte på ett foto bredvid en person som kommer direkt ifrån en TV-studio och har proffssminkning på. Haha! Jag bjuder på den… 🙂