Allt om hälsan-mässan 2015

Att vara hemma och ta det lugnt verkar varken göra susen för bebisens ankomst eller för min mentala hälsa, så idag gjorde jag totalt omvända och åkte till Älvsjö och Allt om hälsan-mässan. Ihop med Fitnesshälsan och Acedermica utgör den ”Fit fot life weekend” och är Nordens största livsstilsmässa inom hälsa. Jag har varit där flera gånger förut och gillar verkligen att gå omkring och testa saker, kolla på nyheter och inspireras rent allmänt. Och så härligt det var! Denna fredag kl 10 då de flesta jobbar var det förstås också rätt lugnt.

Jag kollade de allra flesta montrarna, drömde lite om att delta i yogapass men satt bäst i diverse massagestolar. ”Nej, du får inte köra i ländryggen, för då kan det trigga igång förlossningen!” sa de förfasat. Så jag satt gladeligen kvar. Länge.
Allt om hälsan-mässan

Faktiskt så lyxade jag till det och unnade mig en massagekudde. Den var så enormt skön och jag kände att jag var värd en (pre-) ”push present”.  Massage erbjuds sällan i vårt hem så då får en helt enkelt ta saker i sina egna händer (eller kuddar) tänker jag. Lär ju behövas nog så väl när bebis är på utsidan och bärs och ammas och sånt.

Vad gäller montrar och mat (som i mestadels raw food och hälsokostliknande) så var många montrar så otroligt härliga! Bodystores (där bland annat Linda höll ställningarna) var som mest välbesökt (kanske till viss del tack vare sin fina goodiebag?) och den nedan från Årstiderna var nog härligast.

Allt om hälsan-mässan

Jag gav mig in på grannen Fitnessfestivalen också, men det var mest en orgie i kosttillskott och proteindrinkar så jag blev inte långvarig. Stora muskler i all ära, men ekologiska yogamattor, nagelsalonger och smoothies på råa, rena grönsaker känns betydligt mer hemma för mig.

Allt om hälsan-mässan
Sen gav jag mig iväg till Söder och gjorde ett barnmorskebesök. Vi verkar må fint, bebis och jag, sett till värden och mått. Hoppas vi snart får komma tillbaka till Södra BB i helt andra ärenden (och då menar jag inte överburenhets-ultraljudet som är inplanerat om 6 dagar).