Det började som en skitmorgon

Alltså det är inte kul att strax före halv 8 väcka en liten skönt sovande 2-åring som kniper ihop ögonen och ropar ”Nej! Tova meja!”… Anledningen till trötthet är att läggningarna blir lite utdragna nu, då det ska upp och kissas ungefär varje kvart (och ja, det kommer så det är inte bara falskt alarm även om hon uppenbarligen gör det till en grej). Apropå det så vaknade vi av en tjej som ropade ”Mamma! Jag tissa!” vid 4-snåret och som inte blev tyst förrän hon fick gå upp och göra sin grej på toa, för att sedan somna om på en gång när hon kom tillbaks. Duktig – fast nattblöjorna får såklart hänga med länge till.

Sen glömde vi toa innan ytterklädspåklädning och det var inte populärt att ta av de populära galonbyxorna för en påtvingad sväng (som vi måste göra till mer rutin så hon väljer det själv) innan avfärd. Protester.
Väl på dagis hade ingen hunnit ut än, och att gå in och INTE ta av skorna var väldigt konstigt. Det blev ett bryt, och när jag och H sen var stressade och behövde dra så blev det inte direkt bra.

Uj. Såna här morgnar gillas verkligen inte. Stackars liten, hoppas hon hämtade sig snart… Det tror jag såklart, men lämna ledset barn är inte roligt, inte alls. Harmoni föredras. Imorgon gör vi om gör rätt.