En kärleksfull tur till Västergötland

I lördags var vi på ett fantastiskt bröllop, och fick se L&M säga ja till varandra. Allt var rakt igenom super, med en klockren helhet fylld med en massa små genomtänkta detaljer. Härlig dag – Grattis L&M!

I Stockholm hällregnade det tydligen i ett dygn, men i Västergötland lyste solen från blå himmel i vackra Kinnekulle (som inte är en plats i egenskap av en konferensgård eller dyligkt vilket jag trodde, utan ett helt område). Och det var ju kul, för det här med bröllop kan ju ge mer än bara bröllopet – som i helgen då jag för första gången såg Västergötland lite mer ordentligt än någonsin tidigare.

Kyrkan var helt fantastisk. En gammal stenkyrka, Västerplana kyrka, med oerhört vackra omgivningar.

Kyrkan var ända från 1100-talet och har i princip inte rustats alls sedan 1730 eller nåt sånt. Den var verkligen riktigt häftig.

Vi bodde på Falkängens vandrarhem i Hällekis. Jag förväntade mig ett gulligt men lite mediokert ställe – de brukar ju vara det liksom – men möttes av ett grymt pittoreskt vandrarhem i mysig omgivning mitt i en hel hantverksby. Det skulle vara värt en avstickare bara i sig faktiskt! 

Även festlokalen var riktigt häftig och andades verkligen svensk historia. I kombo med vackra västgötaslätter runt om så borgade det för en magisk kväll, och det blev det också.

Det var verkligen kul att se lite mer av Västergötland, och jag blev så himla imponerad av Kinnekulle – det var så himla vackert! Liksom brudparet, vars tillställning hade alla ingredienser. En lyckad helg, och väl värd den lite småjobbiga resan på 35 mil enkel väg.