Vecka 30 och besök hos BM

Vecka 30 (och alldeles snart 31), stort att byta förstasiffra! 🙂

Något som slagit mig den här gången är att med Stella så tänkte jag mycket på resten av graviditeten, och på förlossningen. Sen var det liksom stopp. Den här gången är det helt tvärtom – det jag tänker på är enbart hur det blir när bebisen är här. Allt fram till och med förlossningen har jag knappt alls reflekterat kring. Men det börjar väl bli dags att läsa på lite om profylax och så iallafall… Fast å andra sidan tog vi inte tag i sånt förrän efter vi kom hem från USA förra gången, och då var jag i vecka 33. Så tiden finns än. 😉

Alla värden var finfina idag, blodsocker, blodvärde, blodtryck osv. SF-måttet fortfarande exakt på kurvan (28 cm) och hjärtljud 144-148 (när den väl lyckats lugna ner sig lite). Så den verkar må bara fint den lilla, även efter flygning och semester – och detta även om den är lite lugnare än vad jag tyckte att Stella var i magen. Huvud upp och rumpa ner förresten – men den har gott om tid på sig att vända, inte förrän i vecka 36 tittar man detta mer ordentligt och drar någon slutsats.