Längtan efter föräldraledighet

Apropå att se fram emot (eller inte se fram emot) föräldraledighet, så är det jag allra mest längtar efter just nu med att gå hem från jobbet just att ha lite ledig tid hemma helt själv. En liten semester snarare än föräldraledigt. 🙂
Lämna Stella på dagis och sen gå hem igen och ha heeeela dagen för mig själv. Till att bara softa hemma, ta en liten promenad om andan faller på, vila/sova, pyssla lite, göra något litet ärende. Eller helt enkelt bara göra ingenting.
Herregud vad jag skulle behöva det. Obeskrivligt mycket.
H erbjuder såklart egentid hemma på helgerna, men samtidigt så är det så frustrerande, för på helgerna vill jag ju vara med min familj. Det är det bästa jag vet. Energin är tillräckligt låg på veckokvällarna efter tuffa jobbdagar, så det sista jag vill är att vara tråkig och låg under helgerna också. Då VILL jag ju göra saker liksom… Vill orka saker. Vill vara med min familj, umgås. Ambivalent, minst sagt.

Jag kommer jobba min sista dag fredag den 10 december, så det innebär två veckor ledigt innan beräknat (varav en dag är julafton, så det är inte fullt två arbetsveckor). Nu är ju bebisen såååå välkommen så lite tidigare – det vore ju inte fel att ha hunnit få barn och komma hem till julafton (men ändå, vilket himla fokus det är på det, det spelar väl ingen roll!?!)- men några dagar hemma innan ankomst vore minst sagt rätt skönt.