Personlighet á la sparkarna..?

Med Stella förstod jag knappt vad folk menade när de sa att bebisen i magen ”sparkade”. Hon sparkade inte. Hon var vild. Det var liksom hela havet stormar och möjligtvis ordentligt buffande, men inte sparkar. Däremot konstant aktivitet, så det stundtals kändes helt galet.

Jag har sagt till min barnmorska att jag upplever det här barnet som mycket lugnare i magen. Aktivitet kände jag tidigare den här gången, men av lugnare typ. Hon sa dock att ”glöm inte att det du minns från din förra graviditet är sista tiden”. Och det kanske stämmer, för nu börjar det bli mer rejäl aktivitet. Däremot känns det mer som sparkar nu snarare än vändningar, sådär så jag ibland kommer på mig själv med att stanna upp mitt i en mening för att jag just åkt på en ordentlig kick.

Undrar om det säger något om personligheten. Isåfall kanske bebis nummer två kan sammanfattas med ”lugn men aggressiv”. Haha. 🙂

  1. Känner igen beskrivningen! Tror också att det har att göra med att man inte fokuserar alls lika mycket på rörelserna som första gången. Min var defenitivt lugnare till en början som bebis än sin föregångare, men har nu jobbat sig upp till samma tempo 🙂

    1. Nog är det lite så, att den här gången har jag inte tid att bry mig lika mkt. Man har så mycket annat att fokusera på.
      Haha, jag tar gärna en lugnare bebis de där första månaderna än vad Stella var dock! Å andra sidan har hon varit rätt lugn sedan spädismånaderna var över..

  2. För mig är det tvärtom! Nico sparkade knappt och han rörde på sig lugnt lugnt, och han har alltid varit lugn. Sov hela nätter från 6 v, kunde gå veckor mellan att han grät. Ringe BVC för att se om det var normalt att ha ett så lugnt barn.
    Nu däremot oroar jag mig ständigt för mina inre organ, det känns som om den här sparkar sönder mig! Och han är värst på kvällen och natten. Så det ska verkligen bli spännande att se hur hans personlighet är!
    Så kul att följa din blogg och att det bara skiljer 6 dagar på våra graviditeter! 🙂

    1. Detsamma verkligen! Och ja 6 dagar, helt crazy. Undrar vem som blir först – jag har hela tiden tänkt att det såklart blir du, att du är lååångt före mig men hm… kanske inte det.
      När kom Nico?

      Kommer säkert avspeglas i personligheten, så himla häftigt!

  3. Haha, jag tror definitivt det finns någon typ av personlighetskoppling.

    Lilla A ÄR och har alltid varit lugn som en filbunke. Även i magen. Jag fick liksom buffa igång henne och då fick man en spark tillbaka för att hon var tvungen att flytta på någon lem – annars i stort sett inget.
    Lite flyttrörelser som liksom svepte under huden var det jag märkte av och OM jag höll något föredrag på jobbet blev det full rulle.
    Något hon håller på med än idag, överröstar allt vad hon kan! 😉

  4. Och vad coolt det vore om lill*n kommer på julafton. Vet att många är så anti det, men när man ändå är så nära i tiden – så varför inte! 😉
    Och Stella – fick du henne innan BF eller efter?

    1. Jo, kan mkt väl bli så.. Men det är ju mest för barnet, nice att ha en egen dag liksom.
      Vi kommer ha två stackars barn som fyller när dagis är stängt – Stella som är mitt i sommaren kommer få firas på olika ställen varje år. Men å andra sidan blir det säkert jättekul för henne när hon blir typ 18 😉

      Jag är ju beräknad till 26e… och Stella kom – just det, 2 dagar före beräknad dag!
      🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *