BM-besök, v.33

Idag var jag hos min gulliga BM igen. Som vanligt var allt bra, så himla skönt. Blodtryck, blodsocker, osv. Jag mår bra. Trötthet mellan varven och rätt mycket sammandragningar är inte ens värt att nämna, det är ju bara vad man lika gärna kan förvänta sig. SF-måttet följer fortfarande normalkurvan (dvs tjocka i mitten), och var nu 31 cm. Hjärtljud 148 – men bebisen var väldigt aktiv, så BM trodde snarare att vilopuls skulle ligga runt 134 eller så, men det har vi aldrig lyckats mäta pga aktiviteten. Bebisen har nu vänt sig ned med huvudet, hoppas bara den stannar så!

Vi pratade lite om förlossningen, kommande och förra, och hon hade min journal framför sig. Väldigt lustigt faktiskt att allt jag mindes (och skrev om häromdagen) kring tider och öppningstakt mm stämde helt (förutom att det inte alls gick långsamt efter epiduralen utan fortsatt 1 cm i timmen. Kändes väl som långsamt för att det var piece of cake då, och det enda uppstannanden var just på platån innan).

Vi pratade lite om smärtlindring också, för det har jag funderat lite kring efter att jag skrev om förra förlossningen. Vid den där jobbiga ”platån” vid 7 cm var det ju inte någon vidare hjälp med lustgas eller andning, pga illamåendet. Och i början och ända fram till platån var det vetekudden i hårt tryck mot ländryggen som var det bästa.
Så jag funderar lite på om kanske tens kan vara något för mig den här gången. Någon som testat?
Man hyr en sådan apparat, och får ha den från 3 veckor före beräknad ankomst och tills efter bebisen kommit, för 425:-.

  1. Svårt det där med smärtlindring jag hade inte nån alls utan lustgasen och för mig funkade det bra och jag hoppas att det blir samma med denna bebis. Det är min förhoppning sen vet man aldrig. tack för tipset ska gå dit och titta nån dag. Hoppas du får sova gott jag har massa konstiga drömmar så jag sover dåligt. kram

    1. Finns ju egentligen ingen anledning att tänka något annat än att det kommer gå bra, och förmodligen ännu bättre, än förra gången. Beredd på allt, men positiva tankar, det tror jag på!

  2. Jag hade TENS med Elis och tyckte att den funkade helt okej i början, säkert när du tyckte det funkade bra med värmekudden. Jag blev iofs igångsatt så jag vet inte om det var därför men efter ett tag så hjälpte det inte alls, då funkade lustgasen någon timme eller två och sen ville jag VERKLIGEN ha epiduralen.

    Fast å andra sidan, den här gången med Minna ville jag inte alls ha epiduralen utan nöjde mig gott och väl med lustgasen.

    Svårt att säga men den tog ju absolut bort udden av smärtan. Och jag kan tänka mig att den är skön att ha hemma om man hinner vara hemma en stund och vanka 😛 Och den är ju också skön att använda om man är trött i musklerna.

    1. Den är ju en helt ”naturlig” smärtlindring så kan tänka mig att det bara är udden man blir av med…
      BM berättade idag att lustgasen funkar just bara exakt när man tar den, den försvinner direkt vid andetagen efter, så att jag inte kände någon effekt när jag tagit några andetag och sen var ”upptagen med annat” är ju inte så konstigt..
      Känner lite att jag behöver en plan B (om nu det är så viktigt, epidural var ju grymt ;-)), kanske sterila kvaddlar… hm.

  3. Jag tyckte Tens var jätteskön att ha hemma veckorna innan, men mest mot molvärk. På förlossningen höll jag på att bli galen för att plattorna lossnar när man rör sig minsta lilla, och när man har sådär jkla ont vill man ju gärna vrida på sig åtminstone… Fast tensapparaten blev å andra sidan det vi skrattat mest åt efter Sigges förlossning, jag höll på att slänga den i väggen för att jag hade så ont, J skulle stänga av den men vred på högsta ström istället så jag fick värsta stötarna, inte speciellt lägligt haha. Har annars bara haft lustgas vilket jag tyckte var superbra, hann inte med nåt mer.. Men förstår att det måste vara svårt med det om man mår illa. Hoppas du slipper ”platån” den här gången.

    1. Och jag som rörde mig massor förra gången, då tappar det ju lite effekten såklart. Men kanske värt att testa iaf.

      Haha, ujuj vad icke-poppis!!! 🙂

      Ibland kan jag undra lite om jag blev illamående av lustgasen annars?! Det luktade ju så illa..
      Men iofs så mådde jag ju dåligt ett par gången redan innan lustgasen åkte fram.

      Vad svårt det är när man vill ha lite kontroll, eller någon strategi iallafall. Med all förståelse för att det kan bli på nåt helt annat sätt dock, såklart!

  4. Jag kan tycka att det är lite konstigt att exakt planera smärtlindring iom att man inte riktigt vet hur det kommer bli. Försök vara öppen för allt inkl att vara utan. Jag tyckte att sterila kvaddlar var underbara men hade skrivit i mitt brev att jag absolut inte ville testa dessa. Som tur var övertalade min bm mig 😉 för mig var tens onödigt men jag blev ju igångsatt. Tror att den kan vara grym i förarbetet hemma. Kram

    1. Näe, det går ju inte att bestämma på förhand – men en tanke är ju aldrig fel, eller att sätta sig in i hur olika saker fungerar. jag tänker att tens kanske är bra under första faserna just för att jag upplevde det som värk i ländrygg. Enklare/bättre än vetekudde – och då skulle mkt vara vunnet.

      Nyfiken på sterila kvaddlar, kommer inte ihåg att du fick det, det måste vi prata mer om!!

      Kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *