1. Min idrottsbakgrund

30 dagars hälsolista – 1. Min idrottsbakgrund

Jag är uppväxt i en riktig idrottsfamilj, så givetvis fick jag från början hålla på med många idrotter. Jag provade de allra flesta bollidrotterna, men höll på mest med tennis (vilket jag är tacksam för idag, kul att kunna grunderna) och fotboll. Det senare blev något av min första kärlek. Jag levde fotboll, andades fotboll, från det att jag som liten tjej fick hänga med på min storebrors träningar där min pappa var tränare tills dess att jag flyttade iväg för att plugga när jag var 19. Fanatisk kan man nog lätt kalla mig. Jag satt kärleksfullt och smörjde in mina skor efter varje match, och när jag kom hem från träningarna stod jag bakom huset och lekte ännu lite mer med bollen.
Jag var riktigt, riktigt bra på fotboll – kan jag säga såhär i efterhand. Lite sådär så att det är synd att jag inte förvaltade talangen lite bättre…

Som 13-åring gjorde jag min debut i A-lagssammanhang vilket då var i division 4, vilket blev division 3 innan jag var 15 fyllda. I samma ålder spelade jag i Dalarnas distriktslag, där jag avslutade som lagkapten i detsamma.

Jag fick dock andra intressen någon gång i sena tonåren (läs: vänner, killar och andra efter-skolan-aktiviteter än dubbla träningar…) och när jag flyttade till Örebro för att plugga när jag var 19 la jag av.
På något sätt tror jag att de där dubbla träningarna – eller trippla (F-16, juniorlag och seniorlag) när jag var riktigt ung hade gjort mig lite sliten och less. Inte kroppsligt sliten, men jag blev färdig, alldeles för tidigt.

Innebandy fastnade jag däremot för när jag var i tonåren, och vilken fantastiskt rolig sport det visade sig vara. På gymnasiet hade jag just innebandy och fotboll som specialidrott, och fick således betyg i det såväl som i övriga ämnen. 5-a, liksom i vanliga idrotten, givetvis (jo… givet var det).

Innebandyn har jag sedan inte kunnat släppa. Det är för mycket roligt med alldeles lagom insats. Jag har inte slutat än och ser aldrig att jag kommer kunna göra det.

Så min idrottsbakgrund handlar om boll, boll och boll, och jag är så tacksam för det. Det har färgat min inställning till hälsa och rörelse sedan dess, och jag älskar fortfarande både att utöva och att se på bollsporter. Och andra sporter.