Försovning

Det är inte varje dag man försover sig när det finns två små barn i hushållet. Men idag så. Strax före halv åtta kom Stella tassandes, och H som då borde vara i dörren på väg hemifrån for således upp med en svordom. Tur att det är flex och inte gjorde så mycket. Han behövde väl de där extra 45 minutrarna av sömn efter helgens utsvävningar.
Själv somnade jag om igen och sov till 8 när Max vaknade.
Inte fel efter att ha somnat före 23 igår! Många sammanhängande fick jag också, då Max vaknade för mat strax efter 5.

Nu njuter jag något som inte händer ofta, nämligen att vara hemma med ett sovande barn. Vi tog en frukost på kyrkis som vanligt men sen rullade jag hem för att han ska få sin långa sömn (som tyvärr oftast ändå inte är längre än trekvart) hemma och jag ta det lite lugnt – för idag blir det tidig Stellahämtning då hon ska på 3-årskontroll.

Borde ta reda på tvätt men vid närmare eftertanke kan jag lika gärna göra det när Max är vaken och kan ligga bredvid och lufta. Vad jag däremot inte riktigt kan göra då är att kolla på Fashion Show och dricka kaffe så det gör jag nu istället. 🙂

Till lunch käkade jag förresten en nyhet i frysdisken. Findus har börjat med smaksatta grönsaker. Häromdagen testade vi sugarsnaps, morötter och majs med chili och idag åt jag bönor med dillpesto. Rätt gott faktiskt, och perfekt om man har något kött/kyckling el dylikt kvar från gårdagens middag.

Passade på att köpa några påsar när de såldes på Vi för 15 kr förra veckan, prisvärt! 

En annan sak jag gör idag är att banna Grimsvötn. Dö, elaka vulkan, dö!

Det jag däremot inte gör för ovanlighetens skull såhär en måndag är att träna SatsBaby i Sickla. Imorgon är det nämligen Vårruset, och 5 km är inte helt bara för mig nu… och lite jobbigt är det att köra det utan att vara helt tränad. Jag är inte orolig, ska nog absolut ta mig runt utan problem, men jag vill ändå göra så bra jag kan. Och då är det inte roligt att springa med tunga ben (vilket jag alltid har dagen efter SatsBaby) – så jag vilar mig i form. 🙂  Eller gör iallfall det mesta jag kan för att få roligt imorgon kväll.