Idag var det – som många helgdagar – upplagt för en utflyktsdag. En snabb efterlysning efter sällskap på FB räckte för att få napp på familjen W som var på väg till Stora Skuggans 4H-gård där det var vårmarknad med lite extra drag. Så då begav vi oss också dit, för det stället har vi aldrig testat.

Det var vrålmysigt verkligen. Snacka om landet nästan i stan! Roligast var lamm och får som sprang omkring fritt och vaktades av vallhundar. Riktigt kul att se tyckte vi vuxna, och barnen var entusiastiska över att kunna både klappa och mata djuren. Jag imponerades lite av att Stella inte var räddare, det var inte alls mycket stadsbarn över henne när hon helt utan rädsla jagade lammen för att klappa. Då var hennes mor betydligt mer tillbakadragen.

Det var inte jättemycket djur ute de timmar vi var där, men Stella spanade iallafall på kossor, hästar och höns och klappade kaniner och getter.
Vi picknickade i gräset, och handlade från supermysiga caféet till skillnad från rutinerade fam. W som slapp de gigantiska köerna då de hade resurser med sig. Det tar vi efter nästa gång. Vi såg dock senare att det fanns två caféer, dels fin-caféet och dels ett ställe där hembakat och kaffe såldes nästan gratis och utan kö. Så kanske hoppar vi termosen även nästa gång.  Troligtvis, om jag känner oss rätt.

Helt klart en mysig försommar-söndag, och trevligt att få till spontanhäng med fam. W.
Till Stora Skuggans 4H-gård kommer vi tillbaks.