Den här dagen går väl inte till historien som den roligaste direkt. Max bottennotering löd på 38,5 och toppnotering på 39,5. Tur att han är den glada typen iallafall, så fort han hade minsta energi skrattade han och lekte som vanligt. Fast gnället låg närmare än vanligt, såklart, och han hade väl en vakentimme i taget ungefär. Jag lyckades också vila en gång till idag, välbehövligt.

Efter dagis behövde vi dock lite frisk luft, så jag tog med mig Stella och M till parken. Det märks att de blivit större under sommaren, nu lockar helt plötsligt nya ställen i parken, eller samma ställen men på andra sätt. Klättra upp och hänga benkrok t.ex, det var en stor grej idag – ett parkbesök som nog för övrigt var ett av de mest harmoniska någonsin med tanke på att jag hade tre barn med mig. Våra stora, mysiga tjejer!

Max sov såklart, chillade ordentligt i vagnen. Från den där positionen finns ingen risk att smitta något annat barn.

På kvällen var han som sagt febrigare, men vid gott mod och maten har det inte varit några problem med på hela dan. Att dricka mycket vatten är viktigt när man är febrig. Ser ni de feberglansiga ögonen? Mammahjärtat värker.

Max slocknade före 7, för att sedan vakna en halvtimme senare i gråt. Stackars, det är ju såklart något som inte känns bra. Efter några turer med gråt varje gång han lades ner gav jag upp och lät honom leka istället. Det gjorde honom desto gladare, och han ålade mer än tidigare (tar sig fram bra nu) och lekte runt. Jahaja. Säng vägrade han dock, och för typ första gången somnade han i min famn. Jag har lagt ner honom i gästsängen (vår säng är för mjuk och därmed varm för honom) och kommer ansluta där om en stund. Även om det inte är någon fara med hans feber (jag skulle tippa tredagarsfeber eller något förkylningsvirus, han är inte dålig på annat sätt känns det som) vill jag ha koll på honom och ha honom nära. Det är såklart värt all dålig nattsömn i världen.

 1. H hade 3 dagars feber före sommaren, även fast det står att dom inte har det före 6 månader. Men vi märkte bara febern en kväll sedan kom prickarna över hela kroppen ngn dag senare.. så det var nog det..

  Hoppas han vaknar piggare imorgon söta Max. Ja ögonen ser trötta ut.. Kram

  1. Kanske hänger ihop med det där “före 6 månader är de väl skyddade mot det mesta eftersom de har skydd från mamman” (dvs inte amningen utan mer att de har antikroppar eller så från födseln). Det är väl en sanning med modifikation.
   Tänkte på det igår när jag låg i hans rum och inte kunde sova på hårda golvet, och googlade runt lite. Det stod att efter 6 månader är de ganska utsatta då de tappat mycket av det medfödda skyddet men ännu inte byggt upp så mycket eget immunförsvar. Makes sense.

   Att de får prickar är ju ett tydligt tecken på att det är tredagars dock, minns jag sedan Stella hade det när hon var runt året. Jag “hoppas” det kommer prickar imorgon, ändå skönt att veta att det “bara” är det.

   Kram

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!