Idag är ingen vanlig dag, för idag är Max tvåårsdag! Lilla charmtrollet har funnits hos oss i två år, och jag har bestämt för mig att jag tyckte Stella var stor när hon fyllde två. Well. Det där med småsyskon alltså…

För grejen är att Max är ju rätt stor egentligen. Då menar jag inte bara att han är lång, utan han är så otroligt med. Pratar massor, säger allt, långa meningar, riktiga smartheter och egna påhitt – han är otroligt kul (måste jag bara säga – subjektiv som jag såklart vet att jag är 🙂 ), sjunger sånger. Visserligen har han insisterat idag – ”nej, jag äj baja ett åj!”, när vi sagt att han fyllt två nu. Svårt det där med siffrorna. Trots att han räknar till 10.
Och så säger han art han älskar oss, helt spontant. Första gången var på julaftonsnatten, när han tog en stund på sig att somna om när vi kom hem på natten. ”Ja äkkaj dig mamma”, viskade han. Om jag inte stördes en sekund av att han var vaken – och hade ett hjärta som gjorde frivolter? Big time.

Vår superfina, duktiga Max. Den lilla retstickan till fantastiskt mysig lillebror.

Det blev sång och paket imorse vid frukosten, en dag hemma med morföräldrarna, och så lite minikalas med familj, morföräldrarna, kusin och moster E. Det räcker gott och väl när man fyller två. Fika, pannkakstårta och fina paket.

20121229-193813.jpg
Födelsedagsfrukost.

20121229-194040.jpg Lite kalas och pannkakstårta.

Grattis finaste, ljuvligaste Max!