Jag och Max i dagarna två

Igår var jag hemma med Max när förskolan han ännu inte börjat på hade planeringsstängt. Vi var effektiva och hade det bra med blom- och krukhandling på Värmdö, frisörbesök, hemmalek och allmänt pyssel. Fin dag!

20140813-135123-49883443.jpg

Idag var vi båda taggade för inskolning på föris. Max behöver förskolan nu och jag vill verkligen ha vardag! Besvikelsen var således påtaglig från oss båda när vi fick bege oss hem redan efter en timme. Det var minsann en ny inskolningsvariant för mig som förväntade mig 1-2 heldagar med denna verbala 3,5-åring. Henke är hemma imorgon (fler föräldralediga dagar för mig är inte aktuellt!) och om nya föris rutiner, lärare och barn får jag förbli relativt ovetande. Wellwell.

Efter ett långt stopp på områdets lekplats med sandslottsbygge kände jag mig mer än mätt och Max glädje var stor när jag erbjöd leklandsbesök. Jag erkänner, jag meddelade direkt att förutsättningen var (mestadels) egenlek och nu har jag visst varit Dålig Förälder ett tag. En kaffe i ena handen och telefonen i den andra. Ve och fasa! Det går dock ingen större nöd på en intensivt rutschkaneåkande Max verkar det som. Phheew!

20140813-135846-50326676.jpg Lunchen blev för övrigt en riktig win-win då jag fick sällis av Sofy. Nice!

De hann dock konstatera på föris att det verkar vara legobygge som är Max favorit. Skoja inte. För tillfället är det flygskepp i alla former som gäller. Eller inte alla former, utan i yttersta symmetri (såvida inte bitar i exakt rätt färg och form saknas till Max stora irritation).

20140813-140131-50491795.jpgAlstret från igår kväll.