Halvmara?

Imorgon är det Stockholm halvmaraton. Är det någon som ska springa?

Jag bestämde mig i somras för att köra Göteborgsvarvet i vår. Men… nu tvekar jag (fast borde anmäla mig, snart fullt!). Jag blev så enormt less på löpning efter sommaren, och jag känner ingen inspiration någonstans. Min inställning nu är att jag inte ska springa alls (om jag inte blir sugen alltså) förrän på resan. En riktig joggin-detox, då jag bara har roligt med SATS-pass och innebandy istället. Sen får vi se, på resan blir det ju mest löpning jag kommer kunna träna så får jag till 2 gånger i veckan får det vara bra. Sen kompletterar jag med 1-2 gånger annan träning, där jag tänker mig mina program på iPaden (styrka, yoga, cardio) eller kanske yogapass/gym eller dylikt som ibland finns på vissa stränder/resorts.

Däremot hejar vi imorgon på kära maken som springer. Han fick samma känsla efter sommaren – vi pushade nog både oss själva och varandra för hårt. Lite push där bak är bra att få men vi tycker inte någon av oss att det är tillräckligt roligt för att springa så ofta som varannan dag utan större variation än i tempo och längd.
Så vi får se om han klarar ursprungsmålet eller om han reviderat det lite. Han är ju dock gjord för löpning och i kombination med jordens vinnarskalle/tjurskalle så vet man ju aldrig.

Med det en uppmaning till alla som ska springa – DRICK MYCKET VATTEN! Redan idag! Komplettera med Resorb både ikväll och imorgon före loppet.
Jag har inte berättat det i bloggen innan och ska inte vara detaljerad heller, men på tjejmilen fick jag på nära håll se hur vätskebrist ser ut. En av vännerna fick det, av det minst sagt allvarligare slaget. Oerhört otäckt. Jag brukar underskatta det där med mat och dryck vid motion, men GÖR INTE DET!

Imorgon hejar jag och barnen på alla duktiga löpare i Tanto. Ses vi?

 

Update: När jag kollade Göteborgsvarvets hemsida så stod det att det brukar bli fullt i början av oktober, men i år är mer ansökningar än någonsin. Så jag har anmält mig. Är hellre anmäld och säljer startbeviset än att jag står där utan plats. Inte för att jag tänkt backa ur nu när jag är anmäld, nej nej. Mitt mål ska vara att ta mig runt, inget ”under 2 timmar” som jag pratat om tidigare. Det bestämmer jag mig för här och nu, gör jag detta så är jag GRYM oavsett tid. Eller hur?!