Genomhärlig dag, ”slut som…

…artist”, brukar man ju säga. ”…Mamma”, är en mer passande slutkläm på den meningen idag.

Men vilken dag vi haft! Så jag tänkte egentligen sitta här i sofflugnet och blogga lite om dagen, visa lite hur härligt vi haft. Vi inledde nämligen på Junibacken, jag, barnen, kusin Nils och mina föräldrar. Ett gäng intensiva timmar senare, där barnen lekt järnet, kollat på teater, käkat köttbullar, lekt ännu lite mer osv – så gick vi ännu lite längre ut på Djurgården. Gick in på Aquaria, kollade vattendjur och framför allt hajar. Fascinerade barn, även om stället egentligen är lite litet och betas av snabbt.
Lite slut blir man ju av det. Fast roligare än roligast är vad det är!

Fast sen efter det så vinkade jag av Borlängeborna, och tog t-banan hem med barnen (ska tilläggas att Stella åkt bräda idag, alltid lite mer intensivt än när jag har syskonvagnen). Köpte jackan till Stella i gallerian, prommis hem. En timmes lek i parken, hem, mat till Max, städa kök, duscha Max, mat till Stella, städa kök, bada Stella, underhålla genomtrött och svårroad Max, tvätta Stellas hår, på med pyjamasar, byta blöja, jaddajaddajadda. Välling till Max, hålla vaken (…annars hade han somnat före 18), film åt Stella, trasig, byta film, igen, igen, lägga Max, kvällsmacka till Stella, tandborstning, godnattsaga.
Färdig som mamma, ja det känner jag mig nu. Dag 3 som ensamstående av 5. H.e.r.r.e.g.u.d.
(H mellanlandar dock hemma mellan 22-07.45, och då är det jag som sover själv i sovrummet och har dörren stängd och öronpropparna i och INTE gör en enda barninsats, det kan jag säga!)

Tur att de iallafall är duktiga att somna på kvällen, våra barn. 19.15 sov båda, utan så mycket som ett pip.

Fast som sagt, det där med att kvällsblogga om mina barn känner jag mig mindre sugen på nu. Rester från i magen har landat i magen (och köket städats igen, inklusive den nöd-lek jag fick ta fram åt Max sista halvtimmen – se nedan, ni kan väl ana hur det såg ut efter ett par minuter?!). Och nu tänker jag kolla en film. Leta i gömmorna efter någon riktigt sliskig och korkad romantisk komedi.

Over and out!