Pubologi

Det är ett bra tag sedan nu som jag besökte gastropuben Pubologi med mina fina vänner J och C, men jag upptäckte ikväll att jag haft ett utkast om det liggandes, så lika bra att skriva lite om stället.

Pubologi

Vad är Pubologi?

Pubologi är inte en matsal.
Pubologi är inte en bar.
Pubologi är inte en traditionell pub.

Pubologi är en hybrid av alla tre.

Alltså någon form av Pub-Fine dining-Bar-Fusion food  som de själva uttrycker det. Det stämmer väldigt väl. Man sitter vid höga bord, och stället passar sig bättre för ett sällskap om 2 pers än fler. Vi som var 3 satt dock finfint på hörnet vid det stora långbordet i mitten.
Inredningen hade både charm och hög mysfaktor, och konceptet med vinkällare längs väggen där man ombeds gå omkring och se om man hittar någon favorit man vill hugga in på är schysst.

Menyer, servetter och bestik hittar man i sin egna lilla belysta låda.

En liten för-förrätt bjöds det på. En god, iskall gazpacho i flaska.

Alla rätterna kallas ”tallrikar” och motsvarar halvportioner. Med andra ord motsvarar två en varmrätt och tre förrätt + varmrätt. Priset per tallrik är strax under 200 kronor.

Vi började med en rätt med sotad lax med en massa gott som t.ex en krokett av jordärtskocka mm, och den var galet god. En riktig fullträff. De verkar byta meny rätt ofta för den finns inte kvar, men det gör däremot en hel massa annat gott. Jag måste tillbaks!

Sen valde jag något så otippat som varmkorv. 🙂
Det där med speciella korvar är nämligen också något som Pubologi satsar på, och hemgjord korv i intressanta kryddningar kan vara hur gott som helst. Nu har de t.ex Viltkorv smaksatt med enbär och apelsin. Serveras med gräddkokt svamp. i kombination med två andra, och när vi var där var det tre varianter som lät väldigt spännande i en tallrik. Fast, tyvärr tyckte jag inte de var SÅ spännande, även om jag gillar konceptet.

Jag gillade verkligen Pubologi och vill lätt tillbaks fler gånger (synd att fin-utemiddagarna inte är så många nuförtiden). Konceptet med halvportioner är grymt tycker jag, som alltid gillar förrätterna bäst och gärna käkar fler sådana istället för en rejäl varmrätt. Läget i Gamla stan är schysst såväl som stämning och inredning.
Helt klart rekommenderat, för en fine-dining-pub-upplevelse!