Som jag nämnt tidigare så vägrar Max burkmat numera. Totalt. Jag försöker fortfarande, för jag tycker att det bästa vore att kunna kombinera – det är ju väldigt enkelt och smidigt med burkarna liksom, hur mycket jag än upppskattar att han verkligen gillar ”riktig” mat.
Apropå det skulle en mini-stavmixer behövas i packningen när vi åker. Finns det sådana, någon som vet?
Jag har även sett en mojäng man kan pressa mat till barnet med, ”the wean machine”. Den fungerar ungefär som en omvänd vitlökspress. Jag undrar om det blir helt bra dock, och den är löjligt dyr för att vara en liten plastpryl. Vad tror ni om the wean machine, hiss eller diss?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_JikSGTGt8o]Om nu maten blir bra pressad vore det ju onekligen smidigt – t.ex att kunna köpa en rätt som Stella och Max kan dela på, när vi är ute på restauranger. Fast funkar det på normal mat som t.ex lasagne/bolognese etc, eller bara på väldigt välkokta grejer och frukt?! Max föredrar alltså puré fortfarande, eller antingen eller ska jag säga. Antingen puré eller hela bitar av pasta och smörgåsar, inget däremellan.

Såhär ser det iallafall ut här hemma numera, när vi lagar Linas – häromdagen deras ”snabba” med färsk pasta, egen tomatsås med färsk basilika & vitlök och pecorinoost.

En normal vuxenportion som den ser ut.

Stellas med minimalt med sås och annat, skuret.

Och så Max. Allt i ett (inklusiver osten), mixa mixa med stavmixern – mest använda köksredskapet här hemma utan konkurrens. Slukas med goda miner.