Tandexplosion och sömnstatus

Oj vad det spricker tänder i Max mun nu. Det stack ju fram en i överkäken lite lätt förra veckan och bara ett par dagar senare var den andra framtanden halvt framkommen och idag såg jag också att en tredje uppe är just i sprickfasen den med. Sen lär ju den fjärde uppe komma den med, där är det bulligt. 
Tre är fortfarande antalet i nederkäken, men det lär snart bli 4 det med kan jag tänka.

Så det är kanske det som är anledningen att hans mage fortfarande är ytterst aktiv, för att uttrycka det milt?

Egentligen känner jag att Max sover bra nu. Han vill sova på nätterna, han blir liksom arg när han vaknar till. Vaknar till gör han för att han bajsar. Ja, mitt i natten. Stora lass. Något han inte gjort i hela sitt liv. Eller så gnäller han till och blir arg, och då tror jag att det är tänderna han känner av. Fast alltså uppvak är inte ofta, kanske en gång per natt, och då hjälper ramsa och buff snabbt.
Han äter aldrig före 07 nu, men däremot vaknar han ofta runt 6 av just magen då. Det är trist, för han känns inte färdigsoven.
Helt obrytna nätter har vi därför fortfarande inte, men det känns på något vis som att de borde vara där om det inte vore för omständigheterna. 

Jag håller tummarna för att tänderna poppar upp snabbt som attan (det verkar ju så) och att det då blir en lugnare mage och helbra sömn till följd. Hoppas går ju.
Och samtidigt är jag glad att tänderna kommer utan allt för stor påverkan på honom. Han är inte gnälligare eller så, och ingen feber eller rinnande näsa eller andra symptom. Det uppskattar jag, givetvis.