Godmorgon strålande söndag!

Vi har vaknat till ännu en fantastiskt vacker vårdag. På tok för tidigt visserligen (iallafall H, som var så glad att Max ändå sov till kvart i 7 och gick upp, men just ja… kvart i 6 ”gammal” tid och han borde inte fått gå upp på minst 45 minuter till, well well). Max sov hela natten med lite gnäll, inga mer kräkor och nu hoppas vi han slipper fler. Ett ordentligt morgonbad och han är fräsch igen.

Apropå bad så är storasystern iväg och badar med kusinerna. Och sin pappa och morfar. Jag hoppade, å ena sidan är jag svältfödd på mysiga aktiviteter med Stella men just det där med bad…. Jag var sugen på det när det skulle vara vi allihop, men under de här omständigheterna fick en uppdelning bli bättre. Vi får ta en bio eller något nästa helg istället, jag och Stella.

Just ja, konstigt kanske någon tycker att Stella är och badar när Max är (/var) magsjuk? Apropå att man inte vill att syskonet ska gå till dagis om en är sjuk där hemma. Jag förstår det (även om inte vår förskola har några sådana regler uttalat) men jag förstår ändå inte helt. Ska man stanna upp allt om ett barn kräks hemma? Bör jag stanna hemma från jobbet? Inte gå och handla? Eller gäller det bara ett syskon?
Jag vet inte, men här hemma är det jag som fått kräks över halva mig och som tvättat honom efteråt, baddat och pysslat med honom. Inte Stella. Hon har mer tittat på honom på distans, med lite lagom avsmak sådär.
Svårt det där. Hon kommer absolut gå till dagis imorgon om hon fortfarande är frisk (och Max inte blivit sämre och kräkts på henne) och hon är i badhallen nu.
En annan sak visserligen i hela diskussionen, är väl lite vad man har för erfarenhet av magsjukor. I vissa familjer blir alla sjuka och barnen i omgångar, och barnen verkar få varenda magsjuka som går. Vi brukar – peppar peppar – inte drabbas så hårt. Max har sin första magsjuka nu, Stella har haft kanske två totalt i hela sitt snart fyraåriga liv. H har aldrig varit dålig och jag hade en natt när Max var pyttebebis. Man kan kanske vara olika mottagliga, och ens historik påverkar hur man hanterar det? Kanske. Man bör nog inte vara så snabb att döma åt något håll.
Ser jag tillbaks så har nog Max fått magsjuka från Stellas dagis, men hon är inte sjuk ännu vilket hon väl egentligen borde vara om detta var en bacill som biter på henne? Utan att veta lär hon ju då ha smittat förra veckan, och då borde ju det lagt sig vid det här laget?

Med det sagt så har jag just nu en väldigt skön stund. Mamma pysslar och Max sover. Jag ska ut och springa om en stund, men måste låta frukosten sjunka lite. Så det gör jag med datorn i knät framför nyhetsmorgon, med en kopp kaffe i handen. Och så funderar jag kring om det är läge för långpass eller intervaller. Lutar åt det sista. Oh vad sugen jag är (not).

Ha en skön söndag!