Modern Preppy @ Lindex

Ingen har väl missat hypade kollektionen ”modern preppy” från Lindex, som ingen mindre än Gwyneth Paltrow är frontfigur för. Även jag har kollat in kollktionen i förväg, redan innan den släpptes i butik, och hittat ett gäng favoriter. Sen hann jag inte blogga det innan kläderna väl släpptes under veckan, men här är iallafall mina favoriter på förhand, med gröna chinos och den blårandiga kavajen i topp.

Sen har jag inte brytt mig. Jag gick inte till Lindex det första jag gjorde när det släppts, om jag säger så. Men igår tog jag en sväng dit just för kollektionens skull.

Jag tyckte inte att sakerna var lika fina i verkligheten. Framför allt så tyckte jag att mycket såg billigt ut. Visst, det är ju billigt och det är superbra. Men när det blir stel bomull som det kan anas nopprighet hos redan innan man tvättar första gången, så känns det inte så upplyftande. Jag kan ha fel, jag vet ju inte, men det var iallafall känslan.

Det jag fastnade mest för när jag såg dem närmare var en ljusblå skjorta med inbyggd blå scarf (som jag nog inte skulle orka stryka ändå och har svårt att matcha då den inte är min stil egentligen), den vita stickade tröjan (som jag dock vet att jag aldrig skulle använda) och den blårandiga kavajen. Kavajen gillade jag jättemycket och köpte med hem. Den är i tyngre bomull liksom, så den blir en perfekt klädd kofta att ha som jacka i sommar. Verkligen superfin!
Sen ska jag nog ge chinosen en chans till, de var ju fina alltså… Orange eller gröna kanske? Min första tanke var dock att de såg lite trista ut så jag vet inte. Värda att prova kanske.
Kollektionen har gått hem, mycket är redan slut har jag läst (fast inte i Borlänge) och i webbutiken ser det ut såhär.