Mera påskafton

Jag gillar verkligen påsken. Den är nästan överlägsen julen. Det är mer otvunget, man gör liksom lite så som man vill. Man umgås med familjen men med färre måsten. Barnen gör lite smått roligt som att måla ägg. De får ett påskägg med något innehåll som de blir glada över – och det är inte de där massorna som vid julen utan bara något litet.
Det är en mysig helg med tid för allt, bara för att antalet måsten är så få. Lagom och mysigt, och med vårkänslor i luften – det är påsken det!

Även här målades det ägg, ett helt gäng fick Stella och Nils ihop. Max tog ett han också, nyfiken i en strut, men han började käka på det och grät när det var skal på. Så han fick sitta med och äta ett ägg istället. 🙂
Stellas påskägg innehöll en pixibok, en film (Alvin & gänget), lite godis och lego som kan bygga till Blixten McQueen. Max fick en bok, duplodjur & polis och en bil.

20120408-113420.jpg

Sen tog jag med kusinerna på bio, nya Pirater. Den finns också i 3D men det är de för små för känns det som, så vi gick den vanliga varianten. 5-åriga Nils tyckte filmen var toppen, Stella tyckte den var okej men det var nog lite väl högt tempo mellan varven. Lite läskigt ibland tyckte hon också och ville sitta i knä – men jag tror mest det var en undanflykt för att få gosa lite extra. Jag invände inte. Jag och E tyckte den var helt okej att titta på som vuxen. Vrålmysigt med bio, och så himla kul nu när man kan se filmer som inte är fullt lika intelligensbefriade som de där bebisfilmerna man fått dras med länge. 🙂

20120408-113500.jpg

På kvällen kom bror med familj och vi käkade påskbord. Enormt gott. Extra gott då vi ju helt missade julmaten i år. Även här en fördel mot julbordet – mer lagom upplägg, mer goda saker och mindre tradition. Havskräftor och grillat lamm…  Sill och laxar, prinskorv och hjort-köttbullar, omelett med kantarellstuvning, snittar med ädelost mm mm. Nomnom.

20120407-232817.jpg

Med det summerar vi en väldigt bra påskhelg! Och konstaterar att något annat som är super med den är att man ju får en extra ledig dag som känns som värsta bonusen – måndagen. Den ska vi njuta av genom att ta det lugnt hemma i Stockholm. Och hoppas att Max blir frisk, han är fortfarande riktigt risig med förkylning, tjock hals och geggiga ögon, stackaren.