En VAB-förmiddag med Max

Jag brukar jobba så mycket det bara går när jag är hemma med sjukt barn. Med min typ av yrke finns ju den fördelen – möjlighet att göra väldigt mycket hemifrån.
Problemet är ju bara att det inte alltid blir helt bra för barnet. En treåring som tittar på film, visst, men inte en 1-åring som blir gnällig efter en kort stund av ensamlek. Så man kan inte ge 100 på jobbet och man ger på tok för lite hemma. VVAB, vanvård av barn, liksom.
(Givetvis tar man ju ingen ersättning från FK när man jobbar hemifrån under VAB, det är såklart självklart!)

Idag behövde vi dessutom lämna hemmet för städning, lyxproblem. Med tanke på hur grinig Max, den lille understimulerade sjuklingen, varit på slutet så var väl det bara positivt. Det gjorde också att jag iallafall under förmiddagen helt släppte tanken på jobbet (jag kör ju varje kväll ändå med mitt plugg!). Och oj vad mycket bättre det blir då. Vi har haft en vrålmysig förmiddag, jag och Max. Han må inte vara frisk än men han är iallafall ingen jättedirekt fara för annat folk längre och lite stimulans mår han bara bra av.

Först strosade vi runt en hel massa nere på Kajen. Max tittade länge med rejäl fascination på lyftkranar vid bygget av skyskrapa. Han ville inte gå därifrån. Inte mig emot, uppfriskande trots höstkänslan ute.

20120412-111421.jpg

Sen gick vi till Fruktparken och lekte. Max snurrade äpple och jordgubbe och åkte stora banan-rutschkanan kanske 10 gånger. Oh the joy!

20120412-111436.jpg

Sen gick vi in i Centan och fikade. Jag fikade latte och Max banan. Riktigt harmoniskt!

20120412-111444.jpg

Kanske för att jag körde med en massa små mutor. Det får man göra när man är hemma bara en dag sådär, inget som funkar när man är föräldraledig. Det är väl det här mor- och farföräldrar kör med? 🙂
Han fick både juice och russin för att hålla sig nöjd under hela fikat, och lite efterföljande butiksspan. Jag är egentligen emot sådana där speciella barngrejer som kostar multum, som speciell juice t.ex. Men denna dyra från Småfolk har ändå en smidig återanvändbar flaska och innehåller inget junk (till skillnad mot festis) så det får vara okej för någon gång ibland.

20120412-111556.jpg

En evigt poppis butk är Polarn och Pyret, deras bilbana är ju verkligen en hit. Så där hängde vi en bra stund innan vi gick vidare för några småärenden. Som att köpa slemlösande medicin åt Max som fortfarande kämpar mot slem i hals – hosta och kväljningar är det fortfarande gott om.

20120412-111610.jpg

Och så dagens mamma. Jag behöll jackan och älskar den!

20120412-111616.jpg

Sen fick vi ta buss hem för att förhindra att Max skulle somna på vägen och efter lite lunch har han nu just somnat och jag hoppas på minst 2,5 kvalitativa arbetstimmar. Kvalitetsjobb, kvalitets-VAB! Utopi, men kanske idag för första gången någonsin?! 🙂