100 repetitioner – ett grymt cirkelpass

Alltså h.e.r.r.e.g.u.d vilket killer-pass vi körde idag! Med ”vi” syftar jag på jag och mina kompisar på bilden nedan. Kettlebellsen. Vi känner inte varandra sedan tidigare.

20120620-222016.jpg

Fast framför allt så menar jag jag och J, med ordet ”vi”. J är en av mina bästa vänner, och hon är en grym mara-löpare som nu tampas med skada och har fått börja köra mycket mer än löpning. Som en massa styrka, och hon är också inspirerad av en massa träningsduktiga personer och inte minst Lofsan.
Så idag hade jag en PT i form av J kan man säga. Stark som en oxe, kondis som den maralöpare hon är, och ja. Försöka ta rygg blev snabbt konceptet.

Jag kan inte det där med kettlebells, jag känner mig lost på gymmet, jag har så mycket att lära. Men efter grymma pass som dessa, som är så givande och intensiva och bara så sjukt bra, så fattar jag inte vad jag sysslat med de senaste åren. Okej att jag är en bolltjej i grunden och att basen i mitt träningsliv ligger i fotboll och innebandy, men nu har jag ju haft kort på SATS i kanske 10 år, men aldrig fattat. Nu fattar jag. Såhär kan man också göra, inte bara 3*10 med gäsp mellan övningarna.
Tack Lofsan, tack J!

Här är passet. Jag kommer köra det fler gånger, även om jag hatade varje sekund och älskade det på samma gång. Väldigt  mycket ser jag fram emot att köra det med H, som kommer vara arg som ett bi hela tiden. Moahahahaha!

Poängen är alltså att man kommer upp i 100 repetitioner på varje grej, genom att köra 4 varv med 40 repetitioner på första varavet, 30 på andra, 20 på trejde och 10 på sista. Först en omgång på tre olika övningar, och sedan ytterligare en omgång på tre nya övningar. Pulsen var konstant sjuuukt hög och musklerna brände. Likeylike! 45 minuter exklusive vår långa stretch, mer tidssmart blir det inte!

Uppvärmning:
5 min uppv + 1 tabata  (Cykel eller löpband) – Jag körde 5 min löpning följt av 8 tabataintervaller på 16km/h. Bra!
100 reps block 1  – varv 1: 4o reps, varv 2: 30 reps, varv 3: 20 reps, varv 4: 10 reps
 100 reps block 2 – 1: 4o reps, varv 2: 30 reps, varv 3: 20 reps, varv 4: 10 reps
 Vila så lite som möjligt mellan övningarna

Ja, jag vilade inte så mycket för jag skulle ju försöka hänga på J. Svårt.

Dagens tips, sjukt bra pass, vem följer med nästa gång!?