Utflykten, eller det där jag lade tiden på

Soft dag var det ja, men när väl Henke kom hem med Stella och jag kände att jag ju borde göra något iallafall – så tänkte jag efter på vad jag ville. Och vad jag kunde lyckas klämma in. När så Stella konstaterade inför morgondagens hemresa att ”vi faktiskt inte varit och badat än som ni lovat!” (alltså, Maserhallen är bästa bästa äventyrsbadet/barnbadet och ett givet måste att besöka när man är här och har tid) så kände jag att – ja. Så är det ju. Vi har pressat så hårt vi kunnat (men ändå mjukt, hoppas jag) på den där skidåkningen men det hon helst vill egentligen är att bada. Vi har prioriterat ned det även pga att Henke varit sjuk hela vistelsen här, och nu har Max blivit krasslig.

Men inte valt av Stella, som ändå är helt frisk nu. Så jag viskade till henne så inte Max skulle höra, att om hon ville kunde vi ta ett kvällsbad bara hon och jag. Jag fick inget yippie eller tjohooooo som sig brukar -utan hon kramade mig nära och länge och viskade i mitt öra. ”Tack”.
På riktigt, bara så tacksam. Hon älskar det. Fina, fina tjej.

Och så ville jag träna också. Efter bad och dusch kändes sådär, och hinna var ju lite knepigt. Lösningen? Att ta ett kort men intensivt pass från någon klok person ”i närheten”. Tack Bodycomf för en halvtimmes svett och styrka! Jag körde Helenas ”tomtepass” – skräddarsytt för en tidstight julafton men som såklart funkade lika bra en dito nästan-sista-dagen-på-året. Det enda jag har att invända på passet är att det var för j-a halt på en bilmatta istället för bättre underlag, och att 4 minuter burpees är jättetråkigt. 😉

Svettig drog jag på mig kläder och sen åkte vi, jag och Stella. Hade 1,5 timmes rejält roligt bad. Åkte nog rutschbanan ett femtontal gånger, minst. Badade i vågor. Hoppade från trampolin (duktiga Stella), tränade på simning utan puffar med stor framgång (dags för simskola och lära sig att ha huvudet ovan ytan?), myste omkring, bubblade i bubbelpoolen. Ännu tröttare än innan (såklart) och enormt nöjda kom vi hem för en mysig sista hemmakväll med Stellas favorit lasagne och packning.

En liten ”utlykt”. Tänk att jag övervägde en sväng till Kupolen…. Failure. Dagens träning och bad var bästa. Lätt.