Alltså. Fan. Typ.

Ikväll har jag surfat alldeles för mycket resor för att det ska vara hälsosamt.

När kan vi åka? Långt och länge? Och var? Någon som varit i Brasilien?

IMG_1582

IMG_1586

Alldeles nyss läste jag den här bloggen om en familj som är ute och reser i två månader, just nu i Thailand, med barn som är exakt lika gamla som våra finingar var förra året när vi gjorde vår tremånadersresa. Ah, minnena! Så då tänkte jag på Klong Nin på Lanta. Där är bilderna ovan tagna. Jag läser Annikas resefredag och ryser i hela kroppen. Minns vårt besök vid Angkor Wat (under vår Laos-Kambodja-Thailandsresa 06/07) som väl är närmast hennes etta just vad gäller det där med historiens vingslag (men oj vad jag skulle vilja uppleva machu pichu, gammal dröm!), cessnaflyget till Milford Sounds på Nya Zeeland med barnen i knät, canyon swinget över ravinen vid Queenstown. Och så läser jag om Alfva med familjs planer på att eventuellt åka till Vietnam i sommar och då tänker jag på hur fantastiskt jag hade det där under min backpackning när jag var 22 och reste sådär fritt man bara kan då, själv i nära ett halvår och byggde det självförtroende och den självkänsla jag fortfarande har med mig i allt jag gör. Jag klarar allt. Lite så. Där hade jag mina bästa och mina värsta dagar, så vackert och så mycket fantastiska människor, så många frierier från efterhängsna vietnameser och så mycket misär. Oj vad jag borde scanna in mina gamla foton… Även om minnena finns präntade långt inne i hjärnan. De skulle vara fler om jag hade mer foton till hjälp.

Men nästa då. Det känns ju som att man borde åka västerut, men i hjärtat svider det av avund när andra återvänder till Asien. Fina, fantastiska Asien.

  1. Vad roligt att ni gjort en liknande resa! Ja, visst borde man åka västerut? Det får bli… Sedan, för oss. När vi varit i alla Sydostasiatiska länder! Jag är också sugen på Brasilien!

    1. Det finns ju så många bra att lyckas pricka av. Ha en fortsatt härlig resa!
      (och rättning: vår äldsta var ett år äldre när vi åkte. Läste lite snabbt. Eller tänkte kort. Eller en kombination av båda).

  2. Det finns SÅ många länder jag skulle vilja resa till, för det finns så mycket att se. Och egentligen blir jag lite sur på oss när vi år efter år tittar på liknande resmål, för det känns som att vi inte öppnar ögonen tillräckligt mycket. Sanningen är väl snarare den att Asien är lättillgängligt. Brasilien känns inte lika lockande, inte nu när barnen är små. Men sen – definitivt. Är också vansinnigt sugen på Argentina, ner mot Costa Rica och så vidare. Men allt är ju också en ekonomisk fråga.

    1. Asien ÄR lätt, och så enormt bra!!
      Vi hade planer på att göra centralamerika rejält för några år sedan, men det blev bara Costa Rica – men det var toppenbra så jag är väldigt glad att jag gjort det dock! Men.. på många sätt inte alls lika bra som Thailand. Som vi ofta konstaterar, haha. 🙂

  3. Kul att du åkte ensam det där halvåret. Jag körde också solo jorden runt, tror man får ut så mycket mer än att åka med kompis/pojkvän. Man måste liksom ta för sig på ett annat sätt.
    Åh, önskar vi också var i stadiet där vi planerar typ en Brasilienresa… Vi satsar på höst 2014 tror jag. Men åh, det är ju sååååå lång tid kvar. Suck.

    1. Ja oj vad den gav mycket på alla plan, den där resan. Kul att du också gjorde en liknande!
      Mina föräldrar var väl däremot mindre lyckliga, för att uttrycka det milt. 🙂

      Uh, långt! Men helt säker på att vi får iohp det med en längre är jag inte, vi får se..

  4. SÅ tänker jag med man borde åka väst men hjärtat säger Asien. Fast bila genom USA ligger topp 1 men inte med småbarn. Lite synd att man kanske inte gjorde den resan innan barn ändå.
    Nu velar jag mellan öluffning i Grekland/återresa till Bangkok/hyra hus i Spanien/rundresa på Filippinerna/Mexicohäng. SOm du hör alternativen är många. 🙂

    1. Eller hur, kan lätt hålla med om det! Fast något jätte-USA-sug har jag inte haft tidigare. Vi gjorde en mini-variant, LA och bila highway one norrut, samt bil in till Las Vegas. Får vara glad med ”det lilla”.

      Många underbara val! Jag är mindre sugen på Mexico men sjukt sugen på Filippinerna. Oj, Asien, vilken skräll..?! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *