Dubai, hotell och en stad under konstruktion

Det är ju lustigt det där med Dubai – en stor stad som växer som det knakar. Som bokstavligen är en stad under konstruktion.

Jag frågade min kompis som bott där i flera år om lite områden att bo i. Det är så svårt att få grepp om sådant i en stor (bilburen) stad, när man inte varit där innan och har något att relatera till. Vi har hittat ett hotell som vi gillar och verkar ligga bra – Ocean View Hotel – på “The walk” i Dubai Marina. Enligt min kompis så ligger det riktigt bra. Fast helt kan hon inte svara – för området fanns inte överhvuudtaget när hon bodde där. Det förstås. Det var ju säkert 4-5 år sedan…

Kamel på stranden i Dubai (Foto: Göran Ingman)
Foto Göran Ingman, från Alltomdubai.se.

I vinter åker vi en månad till mellanöstern och Sri Lanka; Istanbul – Jordanien – Dubai – Sri Lanka. Planeringen pågår för fullt. För att läsa mer om vår planering så har jag skapat en ny kategori – Långresa 2013/2014.

Följ mig!