Reseinspo: Med Tripadvisor att luta sig emot

Att planera en resa är om inte halva grejen så iallafall en stor del av den, tycker jag. Jag älskar att ha en resa på agendan, och börja läsa på om resmålet och kanske boka några boenden.

Min bästa vän när det gäller att hitta framför allt boende – men även annat – är Tripadvisor. Det är en riktig guldgruva. Det är så många som använder Tripadvisor över hela världen så utlåtandena ljuger verkligen aldrig. Betygssnitten ger en väldigt bra bild över hur t.ex ett hotell är, och att utlåtanden kan ges med kommentarer är guld värt. Har det fått några riktigt usla utlåtanden kan man gå in och läsa några av dem och se vad det kan bero på. Vissas dåliga utlåtanden kan man direkt ignorera – t.ex om någon klagat på värmen i Itlalien i juli och avsaknad av aircon i ett medeltidshus på toscanska landsbygden, eller att trapporna varit för branta, poolen för djup – ja, ni fattar. Dessa har ofta hotellägarna svarat på, och då får man också en känsla för hur proffsiga de är. Win.
Sen är såklart betyg alltid satt utifrån någons förväntningar – så bäst ranking betyder inte bäst/snyggast/lyxigast. Det finns ju en rätt viktig parameter som heter kostnad också. Men det är just det man kan hitta på Tripadvisor – boende som är värt sin peng, vare sig pengen är hög eller låg.

Det nästa hotell jag ska bo på är Hotell Windsor i Nice. Att vara den som bokat resa till en skön liga på 15 tjejer kan vara rätt nervöst, och ja – det är jag. Jag hoppas rejält på att Tripadvisor inte gör mig besviken heller denna gång, för bokningen är helt baserat på utlåtandena här (i kombination med lagom pris för tjejhelg med heeeelt andra planer än att sova mycket). Inget lyxboende någonstans, men jag hoppas det ska vara tillräckligt centralt, charmigt och rent för oss. Och att lilla poolen ska vara okej att spendera en trött söndag vid, i väntan på lite för sen hemresa. Bonusdag, tänker jag.

20130502-223428.jpg

Bara en månad kvar tills jag och mina tjejer drar till Nice nu, underbart! Sitter ni inne på några restaurang/bar/nattklubbstips – shoot!

Resfredags grundare heter Annika.