Godaste (köpe-) müslin

Frågan om godaste müslin brukar besvaras med ”Egen!” och att det är så enkelt, och visst är det gott och enkelt men självklart är det jobbigare att köpa alla ingredienser, måtta och fylla plåt, smaksätta osv – och inte minst rengöra plåt. På den där sista tappar man mig. Jag erkänner, jag är mer slö än pretto. 🙂

Men det finns ju även bra alternativ att köpa och jag har två super-favoriter just nu. Jag är i en riktig fil-och-müsli-period och äter detta nästan varje dag.

1) Risentas ”GI-smart” müsli. En massa boveteflakes och quinoapuffar bland annat, och mycket nötter. Lite gojibär osv. En traditionell müsli men extra god och med en massa nyttigheter i, och med något högre proteininnehåll än vanligt.

2) Renee Voltaire Crunchy Granola med äpple, kardemumma och pekannötter. Den är bara så otroligt god! Och inte fel att ha hemma om man vill pimpa äpplen i ugnen med något pajliknande men nyttigt. Och nej, den är inte superdyr för att vara RV utan helt okej. Jag levde på denna i somras.

20131005-090736.jpg
Axa har en grej där man kan lägga upp bild på instagram med hashtag #frågadietisten. Då får man svar på om ens frukost är okej eller hur man bör ändra. Jag fick godkänt på detta.

Själv pimpar jag med kokosflakes/kokoschips, t.ex från Tant Grön. Det ger en vinnande frukosttallrik!