Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Reseinspo: Vinterns resa – packningslistan

Jag har ovanligt mycket bryderier inför min packning den här semestern (men detta är första gången jag på riktigt tänker efter, sådär en vecka innan avresa). Kyla i Istanbul, mellankyla (ungefär samma spann och nästan lika opålitligt som svensk försommar) i Jordanien, hyfsat posh men varmt i Dubai och avslappnat strandhäng på Sri Lanka heter utmaningen. Områdena jag tvivlar/funderar kring är dessa:
– Byxor.
Jag brukar ha ett par tunna chinos/cargobyxor med mig, i år får det bli:
…ett par chinos (får anses tillräcklig varma med underställ under i Istanbul, och helt ok snygga/dressade samtidigt som de får funka i Jordaniens öken). De mörkgröna sedan i somras får duga.
…ett par mjuka/slappa och tunna byxor, jag spräcker leo-oskulden i min garderob (ja, det är sant!) och tänker att de här blir sköna på kvällar i varmare länder såväl som enkla att dra på i situationer då mina “kvinnliga” knän inte är välkomna, men ser okej ut (?) med svart linne/topp. Uh, leo, läskigt!

20131205-211015.jpg
Inte jag. Men kanske “mellanöstriskt”. Och praktiskt.

Myströja/ långärmat   
Jag brukar ha en vanlig huvtröja, typ Abercrombie, men i år ser jag behovet främst i städer och då känns det för lufsigt för min stil. Jag behöver inte vara snygg alltid på resa, men jag hatar att känna mig obekväm pga kläder som känns fel. Jag funderar på en sån här lite tunnare sweatshirt från HM istället för huvtröja. Den uppe till vänster eller nere till höger t.ex. Kanske en scarf till, skönt. Vad tror ni?

En riktigt tunn långärmad behövs också alltid. Jag kör en basic variant från Zara och en klassiker i packningen – rosa Abercrombieskjorta. Kanske en tunn svart kofta som ytterligare komplement.

20131205-210939.jpg

Skor 
Nike Free får agera tränings-/vandrings-/allroundsko. De otroligt lättvägande och sköna Crocs-pumpsen får göra sitt i Dubai, och snygg-sandaler och flipflops är förstås givet

Övrigt   
Linnen och toppar får bli rakt igenom neutrala, helst svarta/grå, eftersom jag har så många olika färger/stilar på nederdelarna
Shorts blir ett par klassiska city-shorts som alltid funkar, ett par kortare strandshorts och ett par tränings/surfshorts. Jag trivs inte så bra i shorts, tyvärr – annars är det ju det ultimata plagget, om jag hade haft snygg-ben skulle jag ha shorts jämt.
Kjolar får bli Desigual-jeanskjolen, en svart Quicksilver typ hiking/slapp-kjol och en svart slapp strandkjol.
… Klänningar – i alla fall en enkel men snygg svart för de uppklädda kvällarna, ett par strandklänningar
Tunn dunjacka (min turkosa peak) och ett underställ för eventuell beduinkyla under ökennätterna i Jordanien.
Träningskläder. Mer än jag brukar ha. Jag vet att det kommer gå åt, mer än tidigare – kanske 3 tights och 4 linnen. Och förstås bikinis och underkläder.

Har du något resplagg som är det perfekta/ultimata? Något annat tips gällande kläderna i packningen?   

 1. Det låter som en fantastiskt väl genomtänkt packning. Mycket snygga byxor också även om jag förstår att det känns ovant. Jag har nog bara leo-mönster på sjalar än så länge!
  Men åh, vad jag förstår vad du menar med det där med snygg-ben, även om jag absolut tror att du överdriver. Du har säkert hur snygga ben som helst och ska absolut ha de shorts du känner för! Å andra sidan är ju en del födda med välsvarvade ben med smala vrister och kanske har vi lite samma (tvärtemot) gener där?!
  Kram från kusin Marie som aldrig varit så här pass nöjd med mina ben förut! (Tack var tyngre styrketräning.)

  1. Jag kör skarpt leo på en gång, från noll till hundra typ, haha. 🙂
   Njäe jag överdriver tyvärr inte, typiskt sånt som man får ta om man är gammal fotbollsspelare. Men å andra sidan är jag väldigt stark i benen – så det får väl vara okej ändå.
   Kul att du också kör tyngre styrketräning numera!!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Reseinspo; Borgå-utflykter med barn – Postbacken och Noarks Miniatyrland