Strandparadiset Mövenpick Aqaba

Igår slogs vi av att Aqaba var så exotiskt men med lite kyliga vindar och vårt stora hotell av typen komplex kändes något öde. När vi checkade in var vi ändå tacksamma att få rummet direkt när vi kom vid 04.30 (!) på morgonen och vi uppskattade också att de erbjöd ett större ”junior suite”-rum istället får vårt bokade ”deluxe”-dubbelrum. Mer plats för barnen och bättre sa de, dock med baksidan att det låg just mot baksidan. En balkong i skugga mot bergen var inte jättekul och även om ytan var okej kändes rummet rätt trist och inte helt fräscht. Det är ändå rätt dyrt här.
Så idag gick jag och kollade om jag kunde få se ett deluxe-rum ändå för att kanske byta. De pratade lite och sedan erbjöd de en annan svit. En riktig svit. Riktig riktig. Två stora rum, ett pentry med stort kylskåp och en hem längsgående balkong med dörr från både sovrum och salong – och helt fantastisk utsikt. Man tackar! Jag tror aldrig jag lyckats få någon ordentlig uppgradering förut men äntligen. Känslan blev helt annan och plötsligt steg Mövenpick upp i absolut topp.

20131216-174913.jpg

Värmen var betydligt bättre idag och het sol ligger på hela tiden så vi har haft det varmt och skönt idag. Jag kommer alltid hellre ta 40 grader än 20 om jag måste välja på extremer men idag klagade inte ens jag ändå. Det blev en heldag på stranden och barnen (framför allt Stella) hittade kompisar – trevlig svenskfamilj med jämngamla barn.

20131216-175211.jpg

20131216-175218.jpg

Vi avrundade dagen med poolhäng och sedan bubbelpool och bastu inne i relaxen (härligt) och nu snart roomservice för barnen som är hungriga lite tidigare så Max kan få somna i god tid i vagnen när vi går ut på middag vid 7-snåret.. Imorgon blir det utflyktsdag – Petra väntar – och då behöver vi alla ha ordentlig sömn bakom oss känns det som.

20131216-183359.jpg
Och i detta nu – skymning från balkongen.